Одного з працівників Нацполіції в Луганській області затримано при збуті наркотичного засобу

В понеділок, 01 серпня 2016 року, слідчим управлінням прокуратури Луганської області спільно зі співробітниками Управління Служби безпеки України в Луганській області та Управління внутрішньої безпеки в Луганській області Департаменту внутрішньої безпеки Національної поліції України під час реалізації другого етапу оперативної закупки наркотичних засобів, в порядку ст. 208 КПК України затримано на «гарячому» діючого співробітника батальйону патрульної служби поліції особливого призначення «Луганськ-1» ГУНП в Луганській області.

За даним фактом відомості внесено до ЄРДР та розпочато кримінальне провадження за ч. 2 ст. 307 КК України (незаконний збут наркотичних засобів).

У ході досудового розслідування встановлено, що вказаний працівник правоохоронного органу неодноразово збував наркотичні засоби мешканцям міста Сєвєродонецька Луганської області.

Під час проведеного обшуку за місцем проживання вказаної особи вилучені грошові кошти, наркотичні засоби та інші речові докази, які підтверджують його противоправну діяльність.

Наразі проводяться невідкладні слідчі (розшукові) дії, призначено комплекс судово–криміналістичних експертиз, вирішується питання про обрання запобіжного заходу стосовно підозрюваного у вигляді тримання під вартою та відсторонення його від посади.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні триває, його хід перебуває на контролі керівництва прокуратури області.

Довідково: санкція ч. 2 ст. 307 КК України передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від трьох до семи років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

Прес-служба прокуратури Луганської області

 

You may also like...