Заявлено позов щодо повернення навчальному закладу незаконно орендованих земель за 6 млн. грн.

 

Прокуратурою Луганської області в ході вивчення стану додержання законодавства при використанні земельних ділянок сільськогосподарського призначення, які перебувають у власності держави та надані у користування професійно-технічним навчальним закладам виключно для дослідницьких і навчальних цілей, виявлено порушення вимог діючого законодавства.

Установлено, що одним із професійних аграрних ліцеїв Луганщини, без дозволу Міністерства освіти і науки України, укладено з місцевим фермерським господарством договір про спільне оброблення та користування земельною ділянкою. За умовами цього договору, земельна ділянка площею 249 гектарів була надана у користування фермерському господарству для ведення товарного сільськогосподарського виробництва і отримання прибутку, що суперечить її цільовому призначенню.

З метою захисту інтересів держави, заступником прокурора області заявлено позов до навчального закладу та фермерського господарства про визнання зазначеного договору недійсним та звільнення займаної земельної ділянки, вартістю 6,2 мільйона гривень.

Наразі позов перебуває на розгляді Господарського суду Луганської області.

 

Прес-служба прокуратури Луганської області

You may also like...