Менш чим за місяць на Київщині виявлено більше 400 нетверезих водіїв

Нагадаємо, що на Київщині проходить Місячник безпеки дорожнього руху, який триватиме до 12 вересня. У рамках профілактичних заходів поліція посилила нагляд за дорожнім рухом та проводить профілактичну роботу серед водіїв і пішоходів.

Насамперед, працівники поліції націлені на виявлення та припинення грубих порушень, які призводять до скоєння дорожньо-транспортних пригод. Це керування транспортними засобами в стані алкогольного сп’яніння, виїзд на смугу зустрічного руху та порушення правил маневрувань.

Менш чим за місяць на території Київської області поліцейські задокументували майже 4 тисячі порушень ПДР, з них більше 400 – за керування у нетверезому стані.

Водій! Пам’ятай! Відтепер за керування в нетверезому стані перший штраф складе 10200 грн. плюс позбавлення права керування на один рік. Удруге штраф за таке правопорушення вже складатиме 20400 грн. і три роки без права керування автомобілем. Ті, хто тричі допускає порушення цього закону впродовж 5 років, караються накладення штрафу на водіїв у розмірі 40 тисяч 800 гривень з позбавленням права керування транспортними засобами на строк десять років.

Поліція Київщини вкотре закликає водіїв не порушувати Правила дорожнього руху і найголовніше – не наражати на небезпеку своє життя, а так само інших учасників дорожнього руху.

 

Управління превентивної діяльності
поліції в Київській області

You may also like...