На Дніпропетровщині викрито схему з виготовлення та реалізації небезпечної харчової продукції (фото)

Зловмисники організували у м. Дніпро цех з виготовлення салатів «по-корейськи». Недоброякісну продукцію розповсюджували на споживчих ринках регіону. Потужність виробництва складала близько 50 тон харчової продукції, що забезпечувало організаторам щомісячних прибутків у сумі 900 тисяч гривень.

 

Оперативники Управління захисту економіки у Дніпропетровській області викрили та припинили діяльність підприємства, учасники якого протягом останнього року займались виготовленням та збутом недоброякісної продукції.

небезпечна харчова продукція

Цех організували у орендованому приміщенні та, з метою його безперебійної діяльності, залучили до виробництва близько десятка осіб.
Потужність цеху складала близько 50 тон готової продукції щомісячно на суму 900 тисяч гривень.

небезпечна харчова продукція

Виготовлялися та фасувалися овочі в умовах явного порушення санітарних норм.

За результатами проведеного лабораторного дослідження салатів «по-корейськи», виявлено кишкову паличку, яка при вживанні в їжу є небезпечною для здоров’я людини.

Збували зловмисники продукцію «власного виробництва» на ринках м. Дніпро та області, включаючи мережу відомих супермаркетів.
У рамках відкритого за ст. 227 (випуск або реалізація недоброякісної продукції) Кримінального кодексу України кримінального провадження, проведено санкціоновані обшуки у виробничому приміщенні та за юридичною адресою товариства.

Як результат, оперативники УЗЕ вилучили 4,5 тони готової продукції, етикетки ТМ, штрих-коди, бухгалтерську та чорнову документацію.

На даний час на дослідження відібрано зразки готової продукції. Слідчі дії тривають, встановлюються всі учасники, які можуть бути причетні до вчинення даного кримінального правопорушення.

Управління захисту економіки в Дніпропетровській області
Департаменту захисту економіки Національної поліції України

You may also like...