Рецидивіст з Луганщини надав хабара прикордоннику під час спроби незаконного перетину держкордону

Біловодським відділом Старобільської місцевої прокуратури здійснювалось процесуальне керівництво у кримінальному провадженні стосовно мешканця Луганщини за фактом вчинення ним злочину, передбаченого ч. 1 ст. 369 КК України (пропозиція та надання неправомірної вигоди службовій особі).

Встановлено, що раніше неодноразово судимий мешканець Біловодського району з метою ухилення від кримінальної відповідальності, будучи підозрюваним у вчиненні правопорушень, передбачених ч. 1 ст. 309 КК України (незаконне придбання, виготовлення, зберігання та перевезення наркотичних засобів без мети збуту) та ч. 1 ст. 263 КК України (придбання та носіння бойових припасів без передбаченого законом дозволу), задля безперешкодного перетину державного кордону України запропонував та надав співробітнику державної прикордонної служби України неправомірну вигоду.

Злочинця затримано в порядку ст. 208 КПК України та в подальшому обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

На теперішній час обвинувальний акт у вказаному кримінальному провадженні направлено до суду.

Довідково: санкція ч. 1 ст. 369 КК України передбачає покарання у вигляді штрафу від 500 до 750 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або обмеження волі на строк від 2 до 4 років, або позбавленням волі на той самий строк.

 

Прес-служба прокуратури Луганської області
(за матеріалами Біловодського відділу
Старобільської місцевої прокуратури)

You may also like...