У Києві викрито багатомільйонну оборудку з майном виробничого держпідприємства

Співробітники Служби безпеки України спільно з поліцією викрили у столиці багатомільйонну оборудку з майном виробничого державного підприємства.

Правоохоронці встановили, що керівництво підприємства, яке перебуває в управлінні Міністерства економічного розвитку і торгівлі України, уклали з підконтрольними комерційними структурами т.зв. договори зберігання майна. Фактично вся нерухомість майнового комплексу та територія були передані бізнесменам, за що держпідприємство ще й сплачувало гроші.

СБУ

Співробітники спецслужби задокументували, що ділки з 2013 року здавали в суборенду чотири гектари землі та 3,2 тисячі квадратних метрів цілісного комплексу держпідприємства. За попередніми оцінками завдані бюджету збитки складають сімнадцять мільйонів гривень.

Під час проведення обшуків в адміністративній будівлі держпідприємства та за місцем проживання фігурантів справи оперативники СБ України вилучили документи, печатки, інші речові докази, що підтверджують причетність керівництва держпідприємства до оборудок з його майновим комплексом.

За інформацією спецслужби, зловмисники планували повне відчуження держмайна через створення фіктивної дебіторської заборгованості перед підконтрольними комерційними структурами.

Відкрито кримінальне провадження за ч. 5 ст. 191 Кримінального кодексу України.

Триває досудове слідство. // Прес-центр СБ України

 

 

You may also like...