На Київщині голову сільради судитимуть за хабарництво та шахрайство

Військовою прокуратурою Київського гарнізону Центрального регіону України завершено досудове розслідування у кримінальному провадженні щодо голови однієї з сільських рад Київської області, який обвинувачується в хабарництві та шахрайстві.

Установлено, що впродовж липня-вересня 2016 року сільський голова вимагав та тричі одержав від громадянина неправомірну вигоду в загальному розмірі 85000 грн. за оформлення документів на відведення в приватну власність земельної ділянки для ведення особистого селянського господарства.

Указана особа склала рішення сільської ради та внесла до них завідомо неправдиві відомості про виділення у власність громадянину та його дружині земельних ділянок загальною площею 3,98 га.

Окрім того, сільській голова одержав ще й від іншого громадянина 5000 доларів США за передачу землі площею 10 га, яку не мав на меті надавати у власність.

Обвинувальний акт щодо голови Михайлівської сільської ради направлений до Білоцерківського міськрайонного суду Київської області за ч. 1 ст. 190 (шахрайство), ч. 1 ст. 366 (службове підроблення), ч. 3 ст. 368 (одержання неправомірної вигоди службовою особою, яка займає відповідальне становище, поєднане з вимаганням) КК України.

Прес-служба військової прокуратури Центрального регіону України

You may also like...