Оскаржено вирок винуватцю ДТП, внаслідок якої загинула людина та ще 8 отримали тілесні ушкодження

Прокуратура області домагатиметься суворішого покарання для водія, який влітку 2014 року, керуючи маршрутним автобусом, рухаючись по автодорозі з міста Сватове у напрямку міста Сєвєродонецька, внаслідок порушення правил дорожнього руху, допустив перекидання транспортного засобу, у результаті чого загинув пасажир та ще восьмеро отримали тілесні ушкодження середньої тяжкості.

В ході судового провадження судом залишено поза увагою думку окремих потерпілих та недостатньо враховано наслідки вчинення кримінального правопорушення у їх сукупності.

Внаслідок хибної оцінки обставин кримінального провадження та без наведення достатніх мотивів прийнятого рішення за вироком Кремінського районного суду Луганської області обвинуваченому призначено покарання не пов’язане з позбавленням волі.
Не погоджуючись з позицією суду, прокуратурою області вказаний вирок оскаржено у зв’язку із неповнотою судового розгляду та невідповідністю призначеного покарання тяжкості кримінального правопорушення та особі обвинуваченого через м’якість.

Довідково: санкцією ч. 2 ст. 286 КК України передбачена кримінальна відповідальність у виді позбавлення волі на строк від 3 до 8 років з позбавленням права керувати транспортними засобами на строк до 3 років або без такого.

Прес-служба прокуратури Луганської області

You may also like...