На Луганщині співробітника лісового та мисливського господарства судитимуть за розтрату держмайна

Першим слідчим відділом прокуратури Луганської області направлено до суду обвинувальний акт стосовно співробітника Станично-Луганського лісового та мисливського господарства за фактом розтрати державного майна та службового підроблення за ознаками кримінальних правопорушень, передбачених ч. 1 ст. 191 КК України (розтрата службовою особою ввіреного їй майна) та ч. 1 ст. 366 КК України (службове підроблення).

В ході досудового розслідування встановлено, що у травні 2016 року, будучи службовою особою, безпідставно, шляхом службового підроблення, навмисно занизивши об’єми деревини у товарно-транспортних накладних та іншій супровідній документації, передав у власність суб’єкта господарювання лісоматеріали, що знаходились у його віданні, заподіявши матеріальну шкоду державним інтересам.
Слідчими прокуратури області проведено комплекс слідчих (розшукових) дій, за результатами яких зібрана сукупність доказів, котрі беззаперечно доводять провину вказаної службової особи.

Процесуальне керівництво під час досудового розслідування та в ході судового розгляду здійснюється відділом прокуратури області.

 

Довідково: санкція ч. 1 ст. 191 КК України передбачає покарання у виді штрафу до п’ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або виправні роботи на строк до двох років, або обмеження волі на строк до чотирьох років, або позбавлення волі на строк до чотирьох років, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років або без такого; санкція ч. 1 ст. 366 КК України передбачає покарання у виді штрафу до двохсот п’ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або обмеження волі на строк до трьох років, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

Прес-служба прокуратури Луганської області

You may also like...