Неналежне виконання обов’язків працівника митниці спричинило збитки державі майже на 500 тис. грн.

Слідчим відділом прокуратури Луганської області до суду направлено обвинувальний акт стосовно головного державного інспектора сектору складського обліку вилученого майна та розпорядження ним управління матеріального забезпечення та розвитку інфраструктури Луганської митниці ДФС за фактом неналежного виконання службовою особою своїх службових обов’язків через несумлінне ставлення до них, що спричинило тяжкі наслідки державним інтересам (ч. 2 ст. 367 КК України)

У ході досудового розслідування встановлено, що у вересні 2016 року працівниками Луганської митниці Державної фіскальної служби складені протоколи про порушення митних правил громадянами України, які намагалися незаконно перемістити до Російської Федерації через митний кордон України понад 100 голів молодняка великої рогатої худоби.

У подальшому вилучена худоба без належної перевірки фактичної ваги передана митниками на відповідальне зберігання одному з підприємців Старобільського району, який реалізував її за заниженою ціною. Внаслідок неналежного виконання вказаною службовою особою Луганської митниці ДФС своїх службових обов’язків до державного бюджету України не нараховано грошових коштів від реалізації зазначеної худоби у розмірі майже 500 тисяч гривень, що спричинило тяжкі наслідки державним інтересам.

Слідчими прокуратури області проведено комплекс слідчих (розшукових) дій, за результатами яких зібрана сукупність доказів, котрі беззаперечно доводять провину зазначеного працівника Луганської митниці Державної фіскальної служби.

 

Довідково: санкція ч. 2 ст. 367 КК України передбачає покарання у виді позбавлення волі на строк від 2 до 5 років з позбавленням права обіймати певна посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років та зі штрафом від 250 до 750 неоподаткованих мінімумів доходів громадян або без такого.

 

Прес-служба прокуратури Луганської області

You may also like...