На Полтавщині викрито конвертаційний центр з оборотом понад 113 млн. грн.

Працівниками податкової міліції ГУ ДФС у Полтавській області спільно з прокуратурою Полтавської області та УСБУ в області викрито конвертаційний центр з оборотом понад 113 млн. гривень.

Встановлено, що групою осіб упродовж 2015-2017 років за винагороду надавалися послуги зі штучного формування податкового кредиту з ПДВ та валових витрат з податку на прибуток підприємствам реального сектору економіки, а також незаконної конвертації безготівкових коштів в готівку.

конверт

Для конвертації коштів використовувалися розрахункові рахунки створеної на території м.Києва, Київської, Полтавської, Дніпропетровської, Донецької областей транзитно-конвертаційної групи підприємств. Проконвертовані кошти знімалися готівкою або переводилися на особисті карткові рахунки організаторів та вигодонабувачів конвертаційного центру. За свої послуги вказані особи отримували від 8 до 10 відсотків перерахованих коштів. Ймовірні втрати державного бюджету від злочинної діяльності становлять близько 18 млн. гривень.

конверт

У рамках досудового розслідування розпочатого за даним фактом кримінального провадження правоохоронцями проведено 18 обшуків за адресами розташування офісних, виробничих приміщень СГД транзитно-конвертаційної групи та вигодонабувачів конвертаційного центру, автотранспорту та місцях проживання його учасників.

За результатами обшуків виявлено і вилучено фінансово-господарські документи по взаємовідносинам підприємств, які входять до складу транзитно-конвертаційної групи, з підприємствами – замовниками послуг по мінімізації податкових зобов’язань і конвертації безготівкових коштів, чорнові записи, печатки фіктивних підприємств, квитанції, чеки, заявки на зняття готівки, банківські картки, комп’ютерну техніку та носії інформації, мобільні телефони, а також готівкові кошти і дорогоцінні метали у банківських зливках. Загальна вартість вилученого майна і грошових коштів становить близько 1,2 млн. гривень.

Крім цього, накладено арешт на 61 розрахунковий рахунок СГД у 16 банківських установах.

Проводяться подальші слідчі дії та заходи по відшкодуванню збитків завданих державному бюджету.

ГУ ДФС у Полтавській області

You may also like...