Керівники лісомисливського господарства Луганщини заподіяли збитки державі на суму понад 5 млн. грн.

Слідчим відділом прокуратури Луганської області закінчено досудове розслідування у кримінальному провадженні та направлено до суду обвинувальний акт стосовно першого заступника начальника Луганського обласного Управління лісового та мисливського господарства та директора Державного підприємства «Сєвєродонецьке лісомисливське господарство» за фактом незаконної порубки дерев у лісах, вчинених на територіях та об’єктах природно-заповідного фонду (ст. 246 КК України), а також перевищення влади та службових повноважень (ч. 2 ст. 365 КК України).

Нагадаємо, що вищевказані посадови особи, виходячи за межі наданих їм прав та повноважень, в порушення Закону України «Про природно-заповідний фонд України», протягом 2013-2015 років організували та здійснили незаконну порубку понад 15 тисяч дерев на території заповідного урочища «Шамраєва дача», чим завдали шкоду державі у розмірі понад 5 млн грн.

Слідчими прокуратури області проведено комплекс слідчих (розшукових) дій, за результатами яких зібрана сукупність доказів, котрі беззаперечно доводять провину зазначених працівників Луганського обласного Управління лісового та мисливського господарства та директора Державного підприємства «Сєвєродонецьке лісомисливське господарство» у вчиненні інкримінованих їм злочинів.

Довідково: санкція ст. 246 КК України передбачає покарання у виді штрафу від 50 до 100 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або арешту на строк до 6 місяців, або обмеження волі на строк до 3 років, або позбавлення волі на той самий строк; санкція ч. 3 ст. 365 КК України передбачає покарання у виді позбавлення волі на строк від 7 до 10 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років.

Прес-служба прокуратури Луганської області

You may also like...