На Харківщині СБУ затримала групу зловмисників, які вимагали «данину» у підприємців

На Харківщині Служба безпеки України спільно з Нацполіцією під процесуальним керівництвом прокуратури викрила та затримала групу зловмисників, які тероризували підприємців.

За інформацією СБУ, група функціонувала протягом шести місяців. До складу угруповання входило четверо мешканців міста Лозова, двоє з яких раніше вже відбували кримінальні покарання за насильницькі злочини.

Фото Владислава Абдулы.

Оперативники спецслужби встановили, що бандити, погрожуючи фізичним насильством та знищенням майна, примушували підприємців «сплачувати данину» за неперешкоджання законній комерційній діяльності. В одного з місцевих фермерів, зокрема, бандити вимагали триста шістдесят тисяч гривень, погрожуючи знищенням сільськогосподарської техніки та фізичною розправою над членами його родини.

Фото Владислава Абдулы.

Оперативники спецслужби із задіянням бійців спецпідрозділу поліції "Корд" затримали учасників угруповання за місцями їх мешкання у Лозовій. Під час обшуків у зловмисників вилучено гроші у різній валюті в еквіваленті майже сто п’ятдесят тисяч гривень, дві бойові гранати, холодну зброю, а також відібрані у підприємців правовстановлюючі документи на об’єкти нерухомості.

Кримінальне провадження здійснюється за ознаками скоєння злочинів, передбачених ч. 2 ст. 189 та ст. 263 Кримінального кодексу України.
Тривають невідкладні слідчо-оперативні дії.

Прес-центр СБ України

You may also like...