Ціна довіри шахраю — втрачені заощадження

Протягом кількох місяців 26-річному винахідливому шахраю з Лебедина вдавалось знімати з банківського рахунку літнього жителя одного з сіл району готівку. Зловмиснику вистачило лише одного разу потримати платіжні картки потерпілого в руках, аби в подальшому зняти з них вісім тисяч гривень готівки. Невідомо скільки б ще він зміг покласти до кишені чужих грошей, як би не був викритий поліцією.

До чергової частини Лебединського відділення поліції звернувся літній житель одного з сіл району із заявою про крадіжку грошей з банківської картки. Чоловік розповів поліцейським, що вже кілька місяців з його пенсійної картки зникають грошові кошти. Аби з’ясувати причину їх зникнення заявник звернувся до банку де з’ясувалось, що гроші з його пенсійної картки щомісячно автоматично перераховувались на кредитну, з якою і знімалась готівка.

Картинки по запросу шахрайство

Правоохоронці поцікавились у потерпілого, чи передавав він кому свої платіжні картки. Пенсіонер згадав, що на початку року передавав пенсійну та кредитну картки своєму знайомому, аби він зняв для нього пенсію в Лебедині. Саме з того часу й почалось дивне зникнення грошей з його рахунку.

В ході проведення оперативно-розшукових заходів, оперативні співробітники поліції вийшли слід зловмисника. Ним виявився 26-річний раніше судимий житель райцентру.

«Чоловік виявився приятелем добродія, який знімав гроші для пенсіонера, і скористався можливістю аби зчитати всі необхідні реквізити банківських карток, – коментує Михайло Хобот, т.в.о. начальника Лебединського відділення поліції. – В подальшому, використовуючи отриману інформацію, «продвинутий» зловмисник розробив та протягом кількох місяців успішно використовував схему безкарткового зняття заощаджень з кредитної картки потерпілого».

Наразі у відношенні підозрюваного відкрито кримінальне провадження за ч.1 ст. 190 «Шахрайство» Кримінального кодексу України. Санкція якої передбачає максимальне покарання до трьох років обмеження волі.

Поліцейські радять громадянам не передавати свої платіжні картки стороннім особам та не надавати їм конфіденційну банківську інформацію. Це захистить їх банківські заощадження від стороннього втручання зловмисників. А в разі підозри, що з вашого рахунку за невідомих вам причин зникли грошові кошти, негайно зверніться до банку та найближчого відділення поліції, або на цілодобову гарячу лінію «102».

Відділ комунікації поліції Сумської області

You may also like...