СБУ викрила учасників ринку скрапленого газу на не сплаті 1,3 мільярда гривень податків

Співробітники Служби безпеки України продовжують у рамках кримінального провадження розслідування нелегального механізму реалізації скрапленого газу на внутрішньому ринку.

Правоохоронці встановили, що низка вітчизняних підприємств постачальників газу, трейдерів, компаній оптової та роздрібної торгівлі паливом організували протиправну схему для мінімізації податків та обов’язкових платежів.

СБУ

Під час санкціонованих обшуках в офісах комерсантів співробітники спецслужби вилучили документацію, носії інформації, печатки та фіктивні договори реалізації скрапленого газу через конвертаційні центри. У ході спецоперації оперативники СБ України припинили діяльність двох конвертцентрів, які використовувалися ділками для ухилення від сплати податків.

Незважаючи на очевидні порушення законодавства окремими гравцями ринку скрапленого газу, деякі журналісти продовжують безпідставно звинувачувати Службу в тиску на бізнес. Підкреслимо, СБУ здійснює роботу у рамках кримінального провадження, щоб захистити державні інтереси.

Зокрема ініційовано позапланову податкову перевірку підприємств, задіяних у ланцюгу псевдореалізації скрапленого газу на внутрішньому ринку. За її підсумками аудиторами Офісу великих платників податків ДФС України складено та підписано відповідні акти, згідно з якими комерсантам донараховано несплачених податків та обов’язкових платежів на суму майже 1,3 мільярда гривень.

Служба безпеки України

You may also like...