Поліція затримала кримінального «авторитета», який переховувався від правосуддя (фото, відео)

Іноземця оголосили у розшук поліцейські Київщини за нанесення тяжких тілесних ушкоджень мешканцю Ворзеля.

 Оперативники Департаменту внутрішньої безпеки з колегами з інших оперативних підрозділів Національної поліції України встановили місце переховування зловмисника та затримали його.

На початку березня 2017 року у м. Ворзель Київської області невідомий спричинив ножові поранення місцевому мешканцю в область грудей. З місця події нападник зник. Потерпілого доставили до лікарняного закладу з проникаючим пошкодженням легені та ребер.

За цим фактом слідчі Ірпінського відділення поліції Київської області розпочали кримінальне провадження за ч.1 ст.121 (Умисне тяжке тілесне ушкодження) Кримінального кодексу України.

Після проведення оперативно-розшукових заходів правоохоронці встановили, що до злочину причетний 49-річний уродженець Грузії. Чоловік в минулому відомий як «злодій в законі», а нині – як кримінальний «авторитет».

Крім того, поліцейські встановили, що нападник  раніше був засуджений за вбивства, скоєні за кордоном. У 2014 році його засудили до 8 років позбавлення волі за ч.3 ст.187 (Розбій) Кримінального кодексу України. Покарання іноземець відбував на території Житомирської області, звідки звільнився достроково у вересні 2016 року. Загальний строк відбутого чоловіком покарання становить 27,5 років.

Оперативники підрозділів карного розшуку і внутрішньої безпеки Національної поліції провели низку необхідних заходів і встановили місцезнаходження зловмисника. Зважаючи на суспільну небезпечність розшукуваного, до його затримання залучили бійців відділу швидкого реагування Департаменту внутрішньої безпеки Нацполіції.

Кримінальника затримали в одній з квартир у Київські області, де той переховувався. Чоловіка доставили до Ірпінського відділення поліції, йому вже повідомлено підозру. На затриманого чекає запобіжний захід у вигляді тримання під вартою. За вчинення злочину «авторитетові» загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 8 років.

Департамент внутрішньої безпеки Національної поліції України

You may also like...