На Донеччині затримали винуватця ДТП, який намагався підкупити правоохоронців

Підозрюваний перебуваючи в стані алкогольного сп’яніння скоїв ДТП та втік з місця пригоди. Під час зупинки на блок-пості він запропонував поліцейським 10 тисяч гривень хабара. Зловмисника затримали працівники внутрішньої безпеки Нацполіції спільно зі співробітниками поліції в Донецькій та Харківських областях.

На в’їзді до міста Мар’їнка Донецької області поліцейськими мобільного блок-посту, з числа бійців полку особливого призначення «Харків» поліції у Харківській області та Мар’їнського відділення поліції Донеччини, було зупинено автомобіль ЗАЗ VIDA. Водій, який мав явні ознаки алкогольного сп’яніння, відразу ж запропонував харківським спецпризначенцям 10 тисяч гривень, щоб поліцейські його відпустили.

хабар

 

Завдяки злагодженій взаємодії правоохоронці встановили, що 38-річний мешканець Донецької області цього ж дня не впорався з керуванням і скоїв зіткнення з іншою автівкою. Правопорушник навіть не зупинився, щоб надати допомогу постраждалим в ДТП, і втік з місця події.

 

Інформацію щодо пропозиції неправомірної вигоди поліцейські повідомили своєму керівництву та Донецькому управлінню Департаменту внутрішньої безпеки Національної поліції України. Спільними діями внутрішньої безпеки поліції та працівників поліції Мар’їнки і бійців БСПОП «Харків» зловмисника було затримано відразу після передачі ним коштів правоохоронцям. Предмет хабара вилучено.

 

За матеріалами УДВБ НПУ слідчими Мар’їнського відділення поліції було розпочато кримінальне провадження за ч.1 ст.369 (Пропозиція, обіцянка або надання неправомірної вигоди службовій особі) Кримінального кодексу України. Крім того на водія-порушника складено адмінпротокол за ст.130 (Керування транспортними засобами або суднами особами, які перебувають у стані алкогольного, наркотичного чи іншого сп’яніння або під впливом лікарських препаратів, що знижують їх увагу та швидкість реакції) КУпАП.

Вирішується питання щодо обрання чоловікові міри запобіжного заходу та оголошення підозри.

Департамент внутрішньої безпеки
Національної поліції України

 

You may also like...