В Сумах поліцейські запобігли вбивству жінкою чотирирічної дитини подруги

Жителька Луганської області зачинилась у орендованій квартирі із сином своєї подруги та погрожувала відтяти дитині голову. В такий спосіб жінка намагалась повернути свою доньку, яка перебувала у місцевому дитячому будинку. Невідомо до яких наслідків могла привести неадекватна поведінка жінки, як би не поліцейські, які прибули на виклик. Правоохоронці звільнили заручника та затримали правопорушницю.

 

Подія сталася сьогодні, 29 травня, в Сумах.

1

Близько 8 години ранку на спецлінію 10» надійшло повідомлення, що в квартирі однієї з багатоповерхівок по вул. Охтирська жінка зачинилась з сином своєї подруги та погрожує його вбити. Зловмисниця вимагає привести власну трирічну доньку, яку, з її слів, подруга вночі віддала до дитячого будинку. Враховуючи серйозність такого повідомлення за вказаною адресою виїхали керівництво поліції області, психологи, слідчо-оперативна група відділу поліції, працівники ювенальної превенції. Інформація підтвердилась. Життю дитини загрожувала реальна небезпека.

2

 

«Спочатку перемовини ми проводили через віконні грати. Жінка була в неадекватному стані і реально погрожувала дитині відтяти ножем голову. Хлопчик був дуже наляканий і плакав, – розповідає Володимир Бабич, заступник начальника поліції в Сумській області, – з’ясувалось, що жінка утримувала дитину подруги з неприязнених мотивів. Встановлено, що вночі вона з подругою розпивала спиртне. Після чого подруга і віддала її доньку до дитячого будинку. І сьогодні в такий неадекватний спосіб жінка вирішила її повернути. Я разом із психологом усіма доводами намагались її заспокоїти. Була привезена з дитячого будинку дівчинка. Жінка через вікно передала нам свого заручника та ніж в обмін на власну дитину».

3

 

 

 

Дитина вже була на вулиці, а психологи продовжували працювати із зловмисницею. Після налагодження контакту жінка відчинила двері керівнику психологічної служби поліції.

 

 

«Вона й досі перебувала в нетверезому стані, – розповідає Олена Ковальова, керівник відділу психологічного забезпечення управління кадрового забезпечення поліції області, – в квартирі були розкидані ножі. І я впевнена, що спізнись ми хоч на годину, трагічних наслідків було б не уникнути. Головне – було вивести з квартири другу дитину. Адже молода жінка й досі перебувала у збудженому та агресивному стані, тому доньку віддавати не хотіла. Під час нашою з нею розмови поступово вона почала заспокоюватись і довіряти мені. Жінка погодилась віддати свою доньку моїм колегам поліцейським, які запевнили, що дитина перебуватиме в добрих умовах під наглядом вихователів».

 

Наразі жінка затримана. Поліція відкрила кримінальне провадження за ч. 2 ст. 147 (Захоплення заручників) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає до 15 років позбавлення волі.

Відділ комунікації поліції Сумської області

You may also like...