Повідомлено про підозру директору товариства, який привласнив понад 1,5 млн. грн. з держбюджету

 

За процесуального керівництва Броварської місцевої прокуратури повідомлено про підозру у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 5 ст. 191 (заволодіння чужим майном шляхом зловживання службовою особою своїм службовим становищем, вчиненого в особливо великих розмірах) та ч. 1 ст. 366 (службове підроблення) КК України, директору товариства, що проводило роботи з відновлення інженерно-транспортної інфраструктури та благоустрою парку «Перемога» в м. Бровари.

Так, директор товариства, будучи службовою особою, при складанні актів приймання виконаних будівельних робіт, довідок про їх вартість та витрат, вніс до них завідомо неправдиві відомості про те, що будівельні роботи по капітальному ремонту парку «Перемога» в м. Бровари виконані в повному обсязі.

У подальшому, на підставі підписаних підроблених документів на банківський рахунок товариства перераховано грошові кошти.

Втім, згідно із висновками судових будівельно-технічних експертиз, обсяги та вартість фактично виконаних будівельних робіт та використаних матеріалів не відповідають обсягам та вартості, визначеним узгодженою проектно-кошторисною та фінансово-звітною документацією відповідно до договорів на суму понад 1,5 мільйона гривень.

Санкція статтей передбачає покарання у виді позбавлення волі на строк від 7 до 12 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років та з конфіскацією майна.

Досудове розслідування триває.

Прес-служба прокуратури Київської області

You may also like...