На Миколаївщині судитимуть держвиконавця, через недбалість якого дитина залишилась без житла

У вівторок, 21 серпня поточного року, Южноукраїнським відділом Первомайської місцевої прокуратури до суду скеровано обвинувальний акт стосовно державного виконавця Южноукраїнського міського відділу державної виконавчої служби Головного управління територіального управління юстиції у Миколаївській області за обвинуваченням у вчиненні злочину, передбаченого ч. 2 ст. 367 КК України – службова недбалість, яка спричинила тяжкі наслідки.

В ході досудового розслідування встановлено, що державний виконавець достовірно знаючи, що у одній з квартир міста Южноукраїнська зареєстрована та проживає неповнолітня дитина, не отримавши згоду органу опіки та піклування на продаж майна, всупереч вимогам законодавства України у вересні 2015 року передала документи на реалізацію житла.

В результаті квартиру було продано на публічних торгах та дитина залишилась без житла. Вказаними діями посадової особи потерпілим – дитині та її матері – завдано шкоду в розмірі 255 тис. грн. та фактично залишено їх без місця проживання.

Завдяки злагодженим та професійним діям правоохоронних органів міста Южноукраїнська, а також процесуальному керівництву місцевої прокуратури, яке забезпечило проведення чисельних експертних досліджень у справі, 29 травня поточного року винній особі було оголошено про підозру у вчиненні зазначеного злочину.

Довідково: за вчинення вказаного злочину винній посадовій особі загрожує покарання у виді позбавлення волі на строк до 5 років з позбавленням права обіймати посаду державного виконавця на строк до трьох років.

За інформацією Первомайської місцевої прокуратури

You may also like...