Пресс-релиз о наиболее резонансных преступлениях и событиях на 03.10.07

Упродовж минулої доби до органів внутрішніх справ України надійшло 9 224 заяви про злочини. Вжитими заходами 1 221 або (44,9%) з них розкрито «за гарячими слідами». Серед розкритих злочинів – чотири вбивства, сім фактів завдання тяжких тілесних ушкоджень, шість розбійних нападів, 38 пограбувань.За незаконне зберігання зброї затримано 5 осіб. У правопорушників вилучено 138 набоїв.

За злочини у сфері обігу наркотичних засобів та психотропних речовин затримано 102 особи, у яких вилучено 7,6 кілограма наркотичних засобів.

До відповідальності за адміністративні правопорушення, учинені в громадських місцях, притягнуто 1 610 осіб.

За порушеними кримінальними справами заарештовано 26 осіб.

Упродовж минулої доби порушено 25 кримінальних справ за злочинами економічної спрямованості, з них 14 – у сфері службової діяльності, у тому числі 3 – про хабарництво.

Працівниками Державтоінспекції зафіксовано 195 дорожньо-транспортних пригод, у яких 18 осіб загинуло та 212 – травмовано.

Розібравшись з тестем «по-чоловічому», намагався приховати сліди злочину, спаливши квартиру убитого.

У місті Дніпродзержинську Дніпропетровської області в результаті проведення оперативно-розшукових заходів працівники міліції затримали 23-річного місцевого жителя. Він увечері в квартирі свого тестя під час сварки, що виникла на ґрунті неприязних відносин, завдав смертельні тілесні ушкодження господарю та підпалив квартиру.

Через образу на співмешканку позбавив життя її та двох діток.

В Ужгороді оперативники затримали 27-річного місцевого жителя, який в квартирі своєї співмешканки, під час сварки, що виникла на ґрунті неприязних відносин, вбив сокирою господарку та двох її малолітніх дітей (2001, 2002 р. народження).

Крадій знищив свідка, завдавши удари металевою трубою.

У місті Краснодоні Луганської області в результаті проведення оперативно-розшукових заходів працівники міліції затримали 29-річного громадянина Республіки Білорусь. Він з метою крадіжки, проник на територію одного закритого акціонерного товариства, але його помітив начальник караулу. Тож, аби знищити свідка, крадій завдав йому металевою трубою смертельні тілесні ушкодження.

У місті Херсоні в результаті проведення оперативно-розшукових заходів оперативники затримали 41-річного чоловіка без певного місця проживання й роботи. З’ясувалося, що він під час раптово виниклої сварки завдав смертельні тілесні ушкодження місцевому жителю.

За членство в садовому товаристві вимагали 11 тисяч доларів хабара

У Севастополі за матеріалами Управління боротьби з організованою злочинністю УМВС України прокуратурою міста порушено кримінальну справу за ознаками злочину передбаченого ч.2 ст.368 КК України – «Одержання хабара» відносно голови одного садового товариства. Він вимагав та отримав 11 тисяч доларів США хабара від місцевого жителя за прийняття його в члени зазначеного товариства й виділення йому земельної ділянки.

Викрито конвертаційний центр з щомісячним оборотом до 15 мільйонів гривень

На Донеччині за матеріалами відділу Державної служби боротьби з економічною злочинністю Донецького міськуправління внутрішніх справ прокуратурою міста порушено кримінальну справу за ознаками злочину передбаченого ч.1 ст.205 КК України – «Фіктивне підприємництво» відносно службових осіб одного приватного підприємства. Вони шляхом проведення безготівкових грошових операцій перераховували грошові кошти на рахунки ряду фіктивних підприємств, з подальшим переведенням їх у готівку. Щомісячна конвертація складала 15 мільйонів гривень. У ході проведення обшуків у правопорушників вилучено печатки 12 фіктивних підприємств, підроблену бухгалтерську документацію та накладено арешт на 69 рахунків підконтрольних фіктивних підприємств. На банківських рахунках заблоковано понад 1 мільйон гривень.

Шоста частка кредиту витрачалася на хабар за його отримання

На Полтавщині за матеріалами відділення Державної служби боротьби з економічною злочинністю Кременчуцького міськуправління внутрішніх справ прокуратурою міста порушено кримінальну справу за ознаками злочину передбаченого ч.1 ст.369 КК України – «Давання хабара» відносно комерційного директора одного приватного підприємства. Він передав 2 тисячі гривень хабара кредитному експерту Кременчуцької філії одного з комерційних банків як винагороду за незаконне оформлення та отримання кредиту в сумі 12 тисяч гривень.

ДЗГ МВС України

You may also like...