Пресс-релиз о наиболее резонансных преступлениях и событиях на 08.11.07

Упродовж минулої доби до органів внутрішніх справ України надійшло 2 754 заяв про злочини. Вжитими заходами 1 298 (47,1 %) з них розкрито «за гарячими слідами». Серед розкритих злочинів – 5 вбивств, 5 фактів завдання тяжких тілесних ушкоджень, 5 розбійних нападів, 44 пограбування, 8 фактів незаконного заволодіння транспортними засобами. За незаконне зберігання зброї затримано 20 осіб. У правопорушників вилучено гвинтівку, пістолет, два обрізи мисливських рушниць, чотири одиниці саморобної вогнепальної зброї, дві гранати та 325 набоїв.

За злочини у сфері обігу наркотичних засобів та психотропних речовин затримано 129 осіб, у яких вилучено понад 18 кілограмів наркотичних засобів.

За адміністративні правопорушення, вчинені в громадських місцях, до відповідальності притягнуто 2 139 осіб.

За порушеними кримінальними справами заарештовано 34 особи.

Протягом минулої доби порушено 63 кримінальні справи за злочинами економічної спрямованості, з них 14 – у сфері службової діяльності.

Працівниками Державтоінспекції зафіксовано 164 дорожньо-транспортних пригоди, у яких 27 осіб загинули та 178 – травмовані.

Упродовж минулої доби у 190 населених пунктах держави відбулося майже 340 масових заходів з нагоди 90-ї річниці Великої Жовтневої соціалістичної революції, у яких взяли участь понад 69,8 тис. осіб. Працівниками міліції забезпечувалась охорона громадського порядку.

Смертельний борг

У місті Одесі днями на вулиці в автомашині “Мерседес” знайдено мертвим з вогнепальними пораненнями 20-річного місцевого жителя. У результаті проведення оперативно-розшукових заходів працівниками міліції за підозрою в скоєнні цього вбивства затримано 23-річного місцевого жителя. Попередньо встановлено, що він увечері в зазначеному місті під час сварки, що виникла на ґрунті неповернення ним грошового боргу, пострілом з малокаліберного пістолета вбив потерпілого. Зброю вилучено.

Правоохоронці затримають вбивцю рано чи пізно!

У місті Чернігові місяць тому до лікарні з ножовим пораненням грудей було доставлено 24-річного місцевого жителя, який невдовзі помер. У результаті проведення оперативно-розшукових заходів працівниками міліції за підозрою в скоєнні цього вбивства затримано 28-річного раніше судимого місцевого жителя. Попередньо встановлено, що він на вулиці під час сварки, що виникла на ґрунті неприязних відносин, заподіяв ножові поранення потерпілому.

У Печерському районі міста Києва у червні цього року до міліції зателефонував невідомий і повідомив, що в приміщенні Печерського районного суду закладено вибухівку. На час обстеження правоохоронцями було евакуйовано 40 відвідувачів та працівників суду. Вибухонебезпечних предметів не виявлено. У результаті проведення оперативно-розшукових заходів працівниками міліції за підозрою у скоєнні цього злочину затримано 19-річного жителя Київської області. Попередньо встановлено, що він з хуліганських спонукань, зробив згадане повідомлення.

Не залишайте автомобілі з цінностями без нагляду!

У місті Горлівці Донецької області в результаті проведення оперативно-розшукових заходів працівниками міліції затримано 34-річного громадянина Республіки Грузії. Попередньо встановлено, що він в зазначеному місті, викрав з автомашини “Волга” 53-річного місцевого жителя, барсетку, у якій знаходилися 700 грн., мобільний телефон та особисті документи. Викрадене вилучено.

Молоду жительку Сумщини міліціонери вирвали з сексуального рабства

На Сумщині в результаті проведення оперативно-розшукових заходів затримано працівниками міліції 33-річного місцевого жителя, робітника товариства з обмеженою відповідальністю. Попередньо встановлено, що він у вересні минулого року вивіз до Турецької Республіки 23-річну місцеву жительку, де продав її сутенерам з метою сексуальної експлуатації. Потерпілу повернено на батьківщину.

Хитромудрий кредит приніс … три кримінальних справи

В Дніпропетровській області працівниками Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрито директора приватного підприємства, яка надала до банківської установи неправдиві відомості щодо наявності заставного майна на підставі яких упродовж 2004 року незаконно отримала кредити на загальну суму 2,7 млн. гривень. Слідчим управлінням міліції за даним фактом порушено три кримінальні справи за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст.222 КК України (шахрайство з фінансовими ресурсами).

«Енергійних» жінок затримали оперативники Запоріжжя

На Запоріжжі працівниками підрозділу по боротьбі з організованою злочинністю викрито 5-х місцевих жительок (двоє з них раніше судимі). Зловмисниці впродовж двох останніх років створили декілька фіктивних підприємств через розрахункові рахунки яких, шляхом проведення безтоварних операцій з товариствами з обмеженою відповідальністю, з використанням договорів з підробленими реквізитами, перерахували понад 10 млн. грн., перевели їх у готівку й привласнили. Слідчими міськвідділу внутрішніх справ за даним фактом порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.1 ст.358 КК України (підроблення документів, печаток, штампів та бланків, їх збут, використання підроблених документів).

Злочинну комбінацію приватизації зруйнували оперативники

У місті Києві працівниками Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрито посадових осіб товариства з обмеженою відповідальністю, які в цьому році надали до Фонду приватизації комунального майна документи щодо виконаних робіт з ремонту та реконструкції приміщень (фактично роботи не виконувалися), орендованих в управлінні житлового господарства, й незаконно приватизували згадані приміщення. Таким чином державі завдано збитки на суму понад 3,3 млн. гривень. Органами прокуратури за даним фактом порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст.364 КК України (зловживання владою або службовим становищем).

Кредити для своїх давали державними коштами

На Київщині працівниками підрозділу по боротьбі з організованою злочинністю викрито посадових осіб комунального підприємства, які в минулому році незаконно надали своїм працівникам грошові позики, з коштів, які були перераховані зазначеному підприємству споживачами теплоенергії, чим завдали збитки державі на суму 830 тис. гривень. Органами прокуратури за даним фактом порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст.364 КК України (зловживання владою або службовим становищем).

Хабарне правосуддя!

На Полтавщині працівниками підрозділу по боротьбі з організованою злочинністю викрито суддю, яка вимагала та отримала 200 грн. хабара від місцевого жителя за звільнення від відповідальності його знайомого за скоєне останнім адміністративного правопорушення передбаченого ст.130 КУпАП (керування транспортними засобами або суднами особами, які перебувають у стані сп’яніння). Органами прокуратури за даним фактом порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст.368 КК України (одержання хабара).

ДЗГ МВС України

You may also like...