Вбили за 100 гривень, щоб не повертати борг

Вражаюче за своєю жорстокістю та цинізмом вбивство сталося минулого тижня в одному із сіл Хмельницького району. Близько одинадцятої години вечора дільничному інспекторові міліції на мобільний зателефонувала голова сільської ради і повідомила, що на узбіччі сільської дороги знайдено труп невідомого чоловіка з розбитим обличчям. На місце пригоди негайно виїхала слідчо-оперативна група, якій швидко вдалося встановити особу загиблого. Це був 33-річний місцевий мешканець, який працював у обласному центрі і щодня останнім автобусом добирався з Хмельницького на ніч додому.

Того вечора, як завжди, повернувшись у рідне село після роботи, чоловік вирішив заглянути у місцевий бар, щоб трохи розважитися та за келихом пива поспілкуватися зі знайомими. А коли уже близько десятої вечора повертався додому, неподалік будинку його перестріли двоє односельчан. Один з них колись позичив у потерпілого сто гривень, які так і не повернув. Саме цей незначний борг і став причиною трагічних подій, які розгорнулися далі.

Чоловіки перебували у стані сильного алкогольного сп’яніння та були налаштовані доволі агресивно. Один із них тримав у руках залізний лом. Без зайвих слів молодики накинулись на свою жертву. Били переважно ломом по голові, зупинилися лише тоді, коли бідолашний упав замертво. Далі зловмисники відтягли мертве тіло на узбіччя дороги та прикрили зверху курткою, та так і залишили. Труп знайшли за декілька годин по тому і одразу повідомили у міліцію.

Підозрюваних правоохоронці шукали недовго – затримали у той же вечір. Ними виявилися двоє безробітних селян 1974-го та 1977-го років народження. Дільничний інспектор міліції уже давно тримав цих двох молодиків у полі зору за схильність до паразитичного способу життя та антигромадської поведінки. Вони ніде не працювали, не мали постійного місця проживання, зловживали спиртним, перебивалися випадковими заробітками, а зароблене одразу ж витрачали на чергову пляшку горілки. До нападу на односельчанина одного з них спонукало небажання повертати йому борг, тих самих 100 гривень, про які уже згадувалося. Тому зловмисник вирішив вчинити напад, та ще й підбив на такий крок свого товариша.

На сьогоднішній день обидва підозрювані затримані та утримуються під вартою. Відносно них порушена кримінальна справа за нанесення тяжких тілесних ушкоджень, які спричинили смерть потерпілого. Але слідчі не виключають перекваліфікації злочину на навмисне вбивство, адже він був вчинений з особливою жорстокістю та цинізмом, а також за попередньою змовою. У такому разі чоловікам загрожуватиме довічне ув’язнення.

Інна Проник, ВЗГ УМВС України в Хмельницькій області

You may also like...