Пресс-релиз о наиболее резонансных преступлениях и событиях на 09.12.07

Упродовж минулої доби до органів внутрішніх справ України надійшло 2 472 заяви про злочини. Вжитими заходами 1 125 (45,5 %) з них розкрито «за гарячими слідами». Серед розкритих злочинів – 4 вбивства, 7 фактів завдання тяжких тілесних ушкоджень, 6 розбійних нападів, 31 пограбування, 8 незаконних заволодінь транспортним засобами. За незаконне зберігання зброї затримано 14 осіб. У правопорушників вилучено два пістолети, п’ять одиниць саморобної вогнепальної зброї та 126 набоїв.

За злочини у сфері обігу наркотичних засобів та психотропних речовин затримано 141 особу, у яких вилучено 18 кілограм наркотичних засобів.

За адміністративні правопорушення, вчинені в громадських місцях, до відповідальності притягнуто 1 849 осіб.

За порушеними кримінальними справами заарештовано 28 осіб.

Порушено 23 кримінальні справи за злочинами економічної спрямованості, з них 3 – у сфері службової діяльності. Серед порушених кримінальних справ на пріоритетних напрямах економіки 3 – у бюджетній сфері та 2 – у сфері банківської діяльності.

Працівниками Державтоінспекції припинено 27 092 порушень Правил дорожнього руху, допущених водіями, у тому числі 1 250 фактів керування транспортом особами, які перебували в нетверезому стані, здійснені виїзди й надано допомогу потерпілим у 162 дорожньо-транспортних пригодах, у яких 27 осіб загинули та 199 – травмовані.

Пасинок організував вбивство названих батьків

У Дубенському районі на Рівненщині днями області у своєму будинку знайдено мертвими з травмами голови подружжя пенсіонерів 72-х та 74-х років. У результаті проведення оперативно-розшукових заходів працівниками міліції за підозрою в скоєнні вбивства затримано 34-річного пасинка потерпілих та 29-річного місцевого жителя, обидва раніше судимі). Попередньо встановлено, що вони, з метою крадіжки, зайшли до будинку потерпілих, металевою лапою для ремонту взуття вбили господарів й викрали 8 тис. гривень.

Випивка «надихнула» чоловіка на жорстоке вбивство пенсіонерки

У Козелецькому районі Чернігівської області днями у своєму будинку знайдено мертвою із зв’язаними кінцівками та з ознаками удушення 58-річну пенсіонерку. В результаті проведення оперативно-розшукових заходів працівниками міліції за підозрою у скоєнні цього вбивства затримано 33-річного місцевого жителя. Попередньо встановлено, що він уночі в будинку потерпілої під час сварки після спільного вживання спиртних напоїв задушив господарку.

Застілля закінчилось вбивством і згвалтуванням

У місті Ананьїві Одеської області в результаті проведення оперативно-розшукових заходів працівниками міліції затримано 40-річного громадянина Російської Федерації та його 22-річного племінника – місцевого жителя. Попередньо встановлено, що вони ввечері в будинку 34-річної місцевої жительки, після спільного вживання спиртних напоїв зґвалтували й задушили господарку.

Викрадений з пам’ятника метал приніс злодію лише проблеми із законом

У селі Великих Сорочинцях Миргородського району Полтавської області в результаті проведення оперативно-розшукових заходів працівниками міліції затримано 37-річного раніше судимого місцевого жителя. Попередньо встановлено, що він уночі 14 жовтня цього року в зазначеному селі викрав з пам’ятника жертвам Сорочинської трагедії 1905 року металевий фрагмент. Викрадене вилучено.

Через водія-лихача 12 чоловік госпіталізовано

У Дніпровському районі міста Києва 30-річний киянин не впорався з управлінням власної автомашини «Шкода», виїхав на смугу зустрічного руху транспорту й зіткнувся з автомашиною «Субару» під керуванням 40-річного жителя столиці та маршрутним автобусом у якому були 16 пасажирів. У результаті аварії водій автомашини «Шкода» та водій автобуса й 11 пасажирів обох транспортних засобів отримали тілесні ушкодження (госпіталізовано).

Нечестиві посадовці нажилися на майні акціонерів

У місті Дніпропетровську працівниками Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрито посадових осіб товариства з обмеженою відповідальністю, які в цьому році незаконно здійснили відчуження майна зазначеного товариства на користь третіх осіб, чим завдали збитки вказаному товариству на суму понад 100 тис. гривень. Прокуратурою міста за даним фактом порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.3 ст.365 КК України (перевищення влади або службових повноважень)

«Лінощі» митників обійшлась державі у 30 тисяч гривень

На Донеччині працівниками Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрито посадових осіб митного посту, які під час митного огляду рибного філе вартістю пів мільйона гривень, ввезеного на територію України, не відібрали зразки зазначеної продукції для дослідження й не запросили коди для визначення розмірів митних зборів, унаслідок чого було зменшено його митну вартість. Таким чином державі завдано збитки, у вигляді ненадходження обов’язкових платежів, на суму 30,4 тис. гривень. Прокуратурою області за даним фактом порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.3 ст.364 КК України (зловживання владою або службовим становищем).

Бюджетні гроші на добре діло, але незаконним шляхом

На Закарпатті працівниками підрозділу по боротьбі з організованою злочинністю викрито посадових осіб районної ради, які на початку цього року, у порушення вимог Закону України «Про закупівлю товарів, робіт та послуг за державні кошти», без проведення відповідного конкурсу, уклали з приватними підприємцями угоду на виготовлення бюста Т. Шевченка та виконання робіт з благоустрою площі перед адмінбудинком зазначеної райради й незаконно перерахували їм 153 тис. гривень. Унаслідок цього державі завдано збитки на вказану суму. Прокуратурою області за даним фактом порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.3 ст.365 КК України (перевищення влади або службових повноважень).

У Печерському районі міста Києва оперативники затримали 24-річну непрацюючу киянку у якої при обшуку вилучили один грам кокаїну.

У Печерському районі міста Києва в приміщенні Київського зонального науково-дослідницького і проектного інституту по цивільному будівництву, де проходив з’їзд громадської організації «Союз православних громадян України», між учасниками виникла конфліктна ситуація. Вжитими працівниками міліції заходами розвитку конфлікту не допущено.

ДЗГ МВС України

You may also like...