Пресс-релиз о наиболее резонансных преступлениях и событиях на 14.12.07

Упродовж минулої доби до органів внутрішніх справ України надійшло 2 796 заяв про злочини. Вжитими заходами 1 340 (47,9 %) з них розкрито «за гарячими слідами». Серед розкритих злочинів – 1 вбивство, 6 фактів завдання тяжких тілесних ушкоджень, 7 розбійних нападів, 35 пограбувань, 5 незаконних заволодінь транспортними засобами.За незаконне зберігання зброї затримано 25 осіб. У правопорушників вилучено 5 обрізів мисливських рушниць, 3 одиниці саморобної вогнепальної зброї та 558 набоїв.

За злочини у сфері обігу наркотичних засобів та психотропних речовин затримано 202 особи, у яких вилучено 15,4 кілограма наркотичних засобів.

За адміністративні правопорушення, вчинені в громадських місцях, до відповідальності притягнуто 1 995 осіб.

За порушеними кримінальними справами заарештовано 33 особи.

Порушено 85 кримінальних справ за злочинами економічної спрямованості, з них 22 – у сфері службової діяльності, у тому числі 2 – про хабарництво. Серед порушених кримінальних справ на пріоритетних напрямах економіки 11 – у сфері зовнішньоекономічної діяльності, 9 – у сфері банківської діяльності, 7 – у бюджетній сфері, 6 – в агропромисловому комплексі та 5 – у сфері приватизації.

Працівниками Державтоінспекції припинено 22 487 порушень Правил дорожнього руху, допущених водіями, у тому числі 780 факти керування транспортом особами, які перебували в нетверезому стані, здійснені виїзди й надано допомогу потерпілим у 175 дорожньо-транспортних пригодах, у яких 16 осіб загинули та 201 – травмовані.

Розлючений підприємець зарізав на вулиці двох безробітних

У місті Комсомольську Полтавської області на вулиці знайдено мертвими з ножовими пораненнями двох безробітних жителів міста Кременчук зазначеної В результаті проведення оперативно-розшукових заходів працівниками міліції за підозрою у скоєнні цих вбивств затримано 46-річного місцевого жителя, приватного підприємця. Попередньо встановлено, що він увечері на вулиці під час раптово виниклої сварки вбив ножем потерпілих.

Жителька Херсонщини 4 роки була у сексуальному рабстві в Росії

У Великоолександрівському районі на Херсонщині в результаті проведеної спецоперації працівники міліції затримали 29-річну місцеву жительку, яка в жовтні 2003 року вивезла до міста Москви Російської Федерації 25-річну місцеву жительку де продала її сутенерам для сексуальної експлуатації. Потерпілу повернено на батьківщину.

Фіктивні підприємці за два роки «відмили» 15 мільйонів гривень

На Донеччині працівниками підрозділу по боротьбі з організованою злочинністю викрито трьох місцевих жителів, які створили ряд фіктивних підприємств, через розрахункові рахунки яких упродовж останніх двох років незаконно здійснили фінансові операції на суму понад 15 млн. гривень. Органами прокуратури за даним фактом порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст.205 КК України (фіктивне підприємництво).

Через незаконно видані векселі фірма втратила майже півтора мільйона гривень

У Кобеляцькому районі Полтавської області працівниками Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрито директора виробничого об’єднання, який підробив офіційні документи та незаконно передав пусті векселі іншому приватному підприємству. Унаслідок протиправних дій правопорушника ВО завдано збитки на суму понад 1,4 млн. гривень. Органами прокуратури за даним фактом порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст.366 КК України (службове підроблення).

ДЗГ МВС України

You may also like...