Пресс-релиз о наиболее резонансных преступлениях и событиях на 21.12.07

Упродовж минулої доби до органів внутрішніх справ України надійшло 2 244 заяви про злочини. Вжитими заходами 814 (36,3%) з них розкрито «за гарячими слідами». Серед розкритих злочинів – 4 вбивства, 8 фактів завдання тяжких тілесних ушкоджень, 18 пограбувань, 5 незаконних заволодінь транспортними засобами.За незаконне зберігання зброї затримано 3 особи. У правопорушників вилучено дві одиниці саморобної вогнепальної зброї та 32 набої.

За злочини у сфері обігу наркотичних засобів та психотропних речовин затримано 122 особи, у яких вилучено близько 2 кілограмів наркотичних засобів.

За адміністративні правопорушення, вчинені в громадських місцях, до відповідальності притягнуто 1 347 осіб.

За порушеними кримінальними справами заарештовано 16 осіб.

Порушено 25 кримінальних справ за злочинами економічної спрямованості, з них 8 – у сфері службової діяльності. Серед порушених кримінальних справ на пріоритетних напрямах економіки 3 – у бюджетній сфері та 2 – у паливно-енергетичному комплексі.

Працівниками Державтоінспекції припинено 18 978 порушень Правил дорожнього руху, допущених водіями, у тому числі 738 фактів керування транспортом особами, які перебували в нетверезому стані, здійснені виїзди й надано допомогу потерпілим у 136 дорожньо-транспортних пригодах, у яких 16 осіб загинули та 176 – травмовані.

Директор вирішив заробити на демонтажі державної власності

У місті Горлівки на Донеччині працівниками Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрито директора державного підприємства, який незаконно реалізував місцевому жителю будівельні матеріали демонтовані з будівлі (балансова вартість 170,8 тис. гривень), що знаходилася у державній власності, а отримані за це грошові кошти привласнив. Органами прокуратури за даним фактом порушено кримінальну справу за ознаками злочинів, передбачених ч.2 ст.191 і ч.3 ст.365 КК України (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем та перевищення влади або службових повноважень).

Голова будівельного кооперативу надавала «додаткові» платні послуги…

На Харківщині працівниками Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрито голову житлово-будівельного кооперативу, яка вимагала та отримала 500 грн. хабара від приватного підприємця за підписання акту на підключення до газопостачання квартири останнього. Проводяться заходи щодо встановлення інших фактів хабарництва. Первомайською міжрайонною прокуратурою за даним фактом порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст.368 КК України (одержання хабара).

ДЗГ МВС України

You may also like...