Пресс-релиз о наиболее резонансных преступлениях и событиях на 18.01.08

Упродовж минулої доби до органів внутрішніх справ України надійшло 3 361 заява про злочини. Вжитими заходами 1 818 (54,1 %) з них розкрито «за гарячими слідами». Серед розкритих злочинів – 4 вбивства, 7 фактів завдання тяжких тілесних ушкоджень, 9 розбійних нападів, 52 пограбування, 2 незаконних заволодіння транспортними засобами.За незаконне зберігання зброї затримано 75 осіб. У правопорушників вилучено 3 автомати, 2 пістолети, гвинтівку, 6 обрізів мисливських рушниць, 16 одиниць саморобної вогнепальної зброї, 7 гранат, 3,4 кілограми вибухівки та 1 685 набоїв.

За злочини у сфері обігу наркотичних засобів та психотропних речовин затримано 209 осіб, у яких вилучено понад 28 кілограм наркотичних засобів.

За адміністративні правопорушення, вчинені в громадських місцях, до відповідальності притягнуто 3 025 осіб.

За порушеними кримінальними справами заарештовано 26 осіб.

Порушено 214 кримінальних справ за злочинами економічної спрямованості, з них 61 – у сфері службової діяльності, у тому числі 5 – про хабарництво. Серед порушених кримінальних справ на пріоритетних напрямах економіки 41 – у бюджетній сфері, 20 – в агропромисловому комплексі, 16 – у паливно-енергетичному комплексі, 13 – у сфері банківської діяльності та 7 – у сфері приватизації.

Працівниками Державтоінспекції припинено 30 605 порушень Правил дорожнього руху, допущених водіями, у тому числі 1 185 фактів керування транспортом особами, які перебували в нетверезому стані, здійснені виїзди й надано допомогу потерпілим у 89 дорожньо-транспортних пригодах, у яких 13 осіб загинули та 98 – травмовані.

Вбивць розшукували понад 7 років!

У місті Керчі Автономної Республіки Крим у жовтні 2000 року було знайдено вбитим подружжя. Проведеним комплексом оперативно-розшукових заходів працівниками міліції за скоєння цього злочину викрито двох раніше судимих місцевих жителів 35-ти та 37-ми років. Попередньо встановлено, що вони в під’їзді житлового будинку пострілами з невстановленої зброї вбили потерпілих, після чого викрали дипломат з грошима й зникли. Також оперативниками викрито співучасників цього злочину – двох раніше судимих місцевих жителів 28-ми та 32-х років. Двоє із злочинців наразі затримано. Інші двоє відбувають покарання в місцях позбавлення волі на території Російської Федерації. Вживаються заходи щодо розшуку зброї.

Чоловік похуліганив на … подвійне вбивство…

У одному з селищ Харківського району Харківської області тиждень тому в приміщенні магазину приватного підприємця знайдено мертвою з ножовими пораненнями 40-річну господарку та в непритомному стані з аналогічними пораненнями 19-річного жителя обласного центру, експедитора приватного підприємства, який невдовзі в лікарні помер. У результаті проведення оперативно-розшукових заходів за підозрою в скоєнні цього злочину затримано 60-річного раніше судимого жителя обласного центру. Попередньо встановлено, що він удень в зазначеному магазині, з хуліганських спонукань, заподіяв вказані поранення потерпілим.

Нетверезого «різника» міліціонери затримали за декілька хвилин!

У селищі Білгород-Дністровської міськради Одеської області в результаті проведених оперативно-розшукових заходів працівниками міліції затримано 30-річного громадянина Республіки Молдова, який в кімнаті гуртожитку під час сварки після спільного вживання спиртних напоїв заподіяв ножове поранення своєму 23-річному співвітчизнику. Потерпілого госпіталізовано.

Двоє колишніх «зеків» і двоє пенсіонерів полюбляли … вибухівку!

У місті Кривому Розі Дніпропетровської області працівниками міліції затримано двох раніше судимих місцевих жителів 30-ти та 31-го року, за місцем приживання яких вилучено відповідно 250 й 270 грамів вибухівки.

У містах Слов’янську та Маріуполі Донецької області працівниками міліції за місцем проживання двох 60-річних пенсіонерів вилучено відповідно 900 та 400 грамів вибухівки.

«Скромний» арсенал жителя Луганчанщини

У селищі Луганської області працівниками міліції затримано 49-річного чоловіка, за місцем проживання якого вилучено автомат ППШ часів Великої Вітчизняної війни, обріз рушниці та 205 патронів до різної зброї.

У селі Підгаєцького району Тернопільської області працівниками міліції затримано 41-річного чоловіка за місцем проживання якого вилучено автомат ППШ часів Великої Вітчизняної війни та 15 патронів до нього.

Автомат Калашникова в комплектацію авто не входить!

У місті Херсоні працівниками міліції на вулиці затримано 35-річного місцевого жителя з автомашини якого вилучено автомат Калашникова та незареєстрований спецзасіб, призначений для стрільби гумовими кулями.

Росіянин привіз до Вінниці героїн!

У місті Вінниці оперативниками затримано 37-річного громадянина Російської Федерації, за місцем тимчасового проживання якого вилучено 6,5 грамів героїну.

«Трамадол» подорожує столицею та столичним регіоном!

У Святошинському районі міста Києва столичною міліцією на вулиці затримано 27-річного місцевого жителя у якого вилучено 610 таблеток сильнодіючого лікарського засобу “Трамадол”.

У місті Бровари Київської області правоохоронцями затримано 37-річну жінку за місцем проживання якої вилучено 1 330 таблеток сильнодіючого лікарського засобу “Трамадол”.

Державний виконавець пішов назустріч «хабару»!

У місті Сімферополі Автономної Республіки Крим працівниками Державної служби боротьби з економічною злочинністю затримано посадовця Державної виконавчої служби одного з міських управлінь юстиції, який вимагав та отримав 500 доларів США хабара від місцевої жительки за вирішення питання про не накладення арешту на магазин приватного підприємця. Органами прокуратури за даним фактом порушено кримінальну справу за ознаками злочину передбаченого ч.2 ст.368 КК України (одержання хабара).

Право власності на землю або потім, або через хабар?

В Автономній Республіці Крим працівниками Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрито секретаря та землевпорядника селищної ради, які вимагали та отримали 5 тис. доларів США хабара від місцевої жительки за сприяння останній в прискореному оформленні державного акту на право приватної власності на земельну ділянку. Органами прокуратури за даним фактом порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст.368 КК України (одержання хабара).

Заступник директора вирішив питання через хабар!

У місті Донецьку працівниками Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрито заступника директора відкритого акціонерного товариства, який вимагав та отримав 12,6 тис. грн. хабара від приватного підприємця за укладання договору оренди складського приміщення на території вказаного товариства. Органами прокуратури за даним фактом порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч. 2 ст. 368 КК України (одержання хабара).

«Солодкі» залишки вугілля на 150 тисяч привласнили посадовці!

На Донеччині працівниками Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрито посадових осіб однієї з державних шахт, які впродовж 2003-2007 років, за попередньою домовленістю з посадовими особами двох відкритих акціонерних товариств, шляхом штучного утворення лишків вугілля, привласнили вугільну продукцію. Унаслідок протиправних дій правопорушників вказаному підприємству завдано збитки на суму понад 150 тис. гривень. Слідчими Донецького міліцейського главку за даним фактом порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.5 ст.191 КК України (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем).

Скретч-картки поповнення рахунку мобільного на 176 тисяч гривень ледь не попали в обіг!

У місті Запоріжжі працівниками Державної служби боротьби з економічною злочинністю затримано жителя міста Донецьк, який у приміщенні офісу приватного підприємства продав підроблені скретч-картки поповнення рахунку мобільного оператора зв’язку робітнику вказаного підприємства на загальну суму 176,6 тис. гривень. Слідчими Орджонікідзевського райвідділу Запорізького міськуправління внутрішніх справ за даним фактом порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.4 ст.190 КК України (шахрайство).

«Сірі» автодилери «зекономили» 170 тисяч гривень!

На Одещині працівниками Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрито посадових осіб двох приватних підприємств, які впродовж минулого року ввезли на територію України 577 легкових автомобілів іноземного виробництва й під час митного оформлення внесли в документи фіктивні відомості щодо їх вартості. Унаслідок протиправних дій правопорушників державі завдано збитки у вигляді несплати обов’язкових митних платежів на загальну суму 170 тис. гривень. Органами прокуратури за даним фактом порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст.364 КК України (зловживання владою або службовим становищем).

Директор ринку «заробляв» на всьому!

На Чернігівщині працівниками підрозділів по боротьбі з організованою злочинністю викрито директора ринку, який вимагав та отримав 600 доларів США хабара від приватного підприємця за надання останньому в оренду торгових місць на території вказаного ринку. Органами прокуратури за даним фактом порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст.368 КК України (одержання хабара).

ДЗГ МВС України

You may also like...