Наиболее резонансные преступления и события на 29.01.08

Упродовж минулої доби до органів внутрішніх справ України надійшло 3 262 заяви про злочини. Вжитими заходами 1 536 (47,1 %) з них розкрито «за гарячими слідами». Серед розкритих злочинів – 10 вбивств, 5 фактів завдання тяжких тілесних ушкоджень, 8 розбійних нападів, 36 пограбувань, 7 незаконних заволодінь транспортними засобами.За незаконне зберігання зброї затримано 21 особу. У правопорушників вилучено пістолет, п’ять обрізів мисливських рушниць, чотири одиниці саморобної вогнепальної зброї, понад 11 кілограм вибухівки та 205 набоїв.

За злочини у сфері обігу наркотичних засобів та психотропних речовин затримано 144 особи, у яких вилучено близько 80 кілограмів наркотичних засобів.

За адміністративні правопорушення, вчинені в громадських місцях, до відповідальності притягнуто 2 959 осіб.

За порушеними кримінальними справами заарештовано 25 осіб.

Порушено 213 кримінальних справ за злочинами економічної спрямованості, з них 75 – у сфері службової діяльності, у тому числі 10 – про хабарництво. Серед порушених кримінальних справ на пріоритетних напрямах економіки 33 – у бюджетній сфері, 27 – у сфері приватизації, 20 – у сфері банківської діяльності, 17 – в агропромисловому комплексі, 13 – у сфері зовнішньоекономічної діяльності та 6 – у паливно-енергетичному комплексі.

Працівниками Державтоінспекції припинено 25 214 порушень Правил дорожнього руху, допущених водіями, у тому числі 1 059 фактів керування транспортом особами, які перебували в нетверезому стані, здійснені виїзди й надано допомогу потерпілим у 106 дорожньо-транспортних пригодах, у яких 14 осіб загинула та 147 – травмовані.

Зброя … випивка … двоє загиблих…

На автодорозі поблизу селища Добротвіра Кам’янка-Бузького району Львівської області 33-річний житель Радехівського району згаданої області, стрілець загону воєнізованої охорони, перебуваючи в стані алкогольного сп’яніння, пострілами з табельного пістолета ТТ вбив 41-річного жителя Радехівського району, стрільця зазначеного загону, та 35-річного місцевого жителя. Вжитими працівниками міліції оперативно-розшуковими заходами зловмисника затримано. Зброю вилучено.

У місті Дебальцевому Донецької області минулого тижня у своєму будинку знайдено мертвим з травмою голови 55-річного пенсіонера. У результаті проведення оперативно-розшукових заходів працівниками міліції за підозрою у скоєні цього злочину затримано 52-річну місцеву жительку. Попередньо встановлено, що вона ввечері два тижні тому під час раптово виниклої сварки заподіяла потерпілому смертельні тілесні ушкодження.

У місті Рівному днями на вулиці на вулиці знайдено в непритомному стані 27-річного жителя села Орв’яниця Дубровицького району Рівненської області, який невдовзі помер. У результаті проведення оперативно-розшукових заходів працівниками міліції за підозрою у скоєні цього злочину затримано трьох місцевих жителів віком від 17-ти до 23-х років, які вночі на вулиці під час раптово виниклої сварки заподіяли смертельні тілесні ушкодження потерпілому.

У місті Чернігові днями на території домогосподарства 25-річного місцевого жителя знайдено мертвим з ножовим пораненням грудей 25-річного безробітного місцевого жителя. У результаті проведення оперативно-розшукових заходів працівниками міліції за підозрою у скоєні цього злочину затримано 37-річного місцевого жителя. Попередньо встановлено, що він увечері на вулиці під час сварки, що виникла на ґрунті неприязних відносин, вбив ножем потерпілого.

У місті Інкермані Севастопольської міськради минулого тижня на вулиці знайдено мертвим 43-річного безробітного жителя міста Сімферополь. За висновком судово-медичної експертизи його смерть сталася внаслідок травми голови. У результаті проведення оперативно-розшукових заходів працівниками міліції за підозрою у скоєні цього злочину затримано 49-річного місцевого жителя. Попередньо встановлено, що він уночі на вулиці під час сварки, що виникла на ґрунті неприязних відносин, вбив молотком потерпілого.

Щоб помститись намагались підірвати будинок!

У Подільському районі міста Києва у грудні минулого року повідомлялося про вибух біля паркану домогосподарства місцевої жительки. У результаті проведення оперативно-розшукових заходів працівниками міліції за підозрою у скоєні цього злочину затримано 31-річну жительку селища Обухівського району Київської області та 30-річного жителя міста Бровари зазначеної області. Попередньо встановлено, що вони вночі, на ґрунті особистих неприязних відносин до господарки, за допомогою двох радіокерованих саморобних вибухових пристроїв намагалися підірвати будинок останньої.

Затримано викрадачку дворічної дівчинки!

У місті Херсоні два тижні тому до міліції звернулася 20-річна місцева жителька і заявила, що до її будинку зайшла 17-річна місцева жителька та викрала її дворічну дочку Христину. У результаті проведення працівниками міліції оперативно-розшукових заходів в місті Одесі зловмисницю затримано. Викрадену дитину поміщено для обстеження до дитячого відділення лікарні в місті Херсоні. Мотиви скоєння злочину з’ясовуються.

Гірничошахтне обладнання випробовували лише на папері!

У місті Горлівці на Донеччині працівниками Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрито директора й колишнього завідуючого навчально-виробничого відділення державного підприємства. Встановлено, що в липні минулого року між Міністерством вугільної промисловості України та зазначеним підприємством було укладено угоду на розробку й виготовлення дослідницької документації та дослідного зразка гірничошахтного обладнання. При цьому правопорушники підробили акт про підготовку технічної документації та проведення випробувань згаданого обладнання (фактично роботи не проводилися) на підставі якого безпідставно отримали 212,5 тис. грн. бюджетних коштів. Органами прокуратури за даним фактом порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст.366 КК України (службове підроблення).

Посадовці сільради «приватизували» понад 7 гектарів землі!

У Дрогобицькому районі Львівської області працівниками Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрито службових осіб сільської ради, які в січні 2002 року підробили рішення сесії сільради щодо виділення місцевій жительці земельної ділянки загальної площею 0,9 га. Крім того, правопорушники підробили заяви двох місцевих жителів про відмову від земельних паїв загальною площею 6,31 га, у результаті чого в останніх було незаконно вилучено зазначені земельні ділянки. Органами прокуратури за даним фактом порушено кримінальні справи за ознаками злочинів, передбачених ч.2 ст.364 та ч.2 ст.366 КК України (зловживання владою або службовим становищем та службове підроблення).

Торгівельні місця на ринку Луганська не «захабарились»!

У місті Луганську працівниками Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрито інспектора з торгівлі комунального підприємства, яка вимагала та отримала 1 тис. грн. хабара від приватного підприємця за надання останній торговельного місця на території ринку. Вживаються заходи щодо встановлення інших фактів хабарництва. Обласною прокуратурою за даним фактом порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст.368 КК України (одержання хабара).

Посадовці «передали» квартиру друзям за ціною чотирирічної давнини!

На Хмельниччині працівниками Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрито службових осіб райдержадміністрації, які, у порушення вимог Закону України “Про оцінку майна, майнових прав та професійну оціночну діяльність в Україні”, без проведення оцінки передали квартиру в житловому будинку районному кооперативно-державному міжгосподарському будівельно-монтажному об’єднанню, оцінивши її за актом 2004 року в 46,3 тис. грн., чим завдали збитки державі на суму 140 тис. гривень. Органами прокуратури за даним фактом порушено кримінальну справу за ознаками злочинів, передбачених ч.2 ст.364 та ч.2 ст.366 КК України (зловживання владою або службовим становищем та службове підроблення).

Державного виконавця спокусив хабар!

На Чернігівщині працівниками Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрито посадовця Державної виконавчої служби, який вимагав та намагався отримати 1 тис. доларів США хабара від місцевого жителя за видачу йому довідки про відсутність заборгованості по виконавчому провадженню порушеному відносно останнього, необхідної для отримання закордонного паспорту. Обласною прокуратурою за даним фактом порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ст.15, ч.2 ст.368 КК України (замах на злочин, одержання хабара).

Можна обманути банк, але не міліцію!

У місті Харкові працівниками Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрито місцевого жителя, який у минулому році надав до обласних філій двох акціонерних комерційних банків завідомо неправдиві відомості про власні прибутки, на підставі яких незаконно отримав кредит у сумі 230 тис. гривень. Слідчими ГУМВС України в Харківській області за даним фактом порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.3 ст.190 КК України (шахрайство).

Поважний керівник став зловмисником…

На Луганщині працівниками підрозділу по боротьбі з організованою злочинністю викрито заступника генерального директора державного підприємства, який вимагав та отримав 36 тис. грн. хабара від заступника директора приватного підприємства за надання останньому в оренду частини приміщення згаданого державного підприємства. Обласною прокуратурою за даним фактом порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст.368 КК України (одержання хабара).

На викраденому з могил металі достатку не нажив.

У місті Мелітополі Запорізької області в результаті проведення оперативно-розшукових заходів працівниками міліції затримано 32-річного місцевого жителя, який упродовж останніх двох місяців на міському кладовищі викрав фрагменти металевих огорож з десяти могил. Частину викраденого вилучено.

Під час застілля «перевірив» кишені товариша!

У місті Луганську в результаті проведення оперативно-розшукових заходів працівниками міліції затримано 26-річного місцевого жителя, який днями в приміщенні районної в місті Луганську ради після спільного вживання спиртних напоїв витягнув з кишені в сторожа згаданої ради ключ від кабінету начальника управління праці та соціального захисту населення, з якого викрав комп’ютер та принтер.

У місті Харкові на станції метро «Південний вокзал» працівниками міліції затримано 31-річного громадянина Російської Федерації у якого вилучено металевий телескопічний кийок, що відноситься до холодної зброї.

На сімейному наркопідряді правоохоронці поставили крапку!

У селі Калинівці Кіровоградського району Кіровоградської області в результаті проведених оперативних заходів працівниками міліції затримано 39-річного жителя обласного центру та його 17-річного сина, які займалися виготовленням та збутом наркотичних засобів. Під час проведення обшуку за місцем їх тимчасового проживання вилучено 3 літри ацетильованого опію, 60 кілограмів макової соломки та лабораторне обладнання для виготовлення наркотичних засобів.

У місті Борисполі Київської області працівниками міліції затримано 17-річного місцевого жителя, у якого вилучено 1,3 тис. таблеток сильнодіючого лікарського засобу «Трамадол».

У місті Чернігові працівниками міліції затримано 45-річного громадянина Держави Ізраїль та 30-річного місцевого жителя у яких вилучено відповідно 3,2 грами та 17,8 грамів амфетаміну.

ДЗГ МВС України

You may also like...