Наиболее резонансные преступления и события на 06.02.08

Упродовж минулої доби до органів внутрішніх справ України надійшло 3469 заяв про злочини. Вжитими заходами 1733 (50%) з них розкрито «за гарячими слідами». Серед розкритих злочинів – 6 вбивств, 7 фактів завдання тяжких тілесних ушкоджень, 11 розбійних нападів, 41 пограбування, 5 фактів незаконного заволодіння транспортними засобами. За незаконне зберігання зброї затримано 24 особи. У правопорушників вилучено гвинтівку, пістолет, п’ять обрізів мисливських рушниць, шість одиниць саморобної вогнепальної зброї, 600 грамів вибухівки та 320 набоїв.

За злочини в сфері обігу наркотичних засобів та психотропних речовин затримано 189 осіб. У них вилучено 50,8 кг наркотиків.

За адміністративні правопорушення, вчинені в громадських місцях, до відповідальності притягнуто 2342 особи.

За порушеними кримінальними справами заарештовано 57 осіб.

Упродовж минулої доби порушено 80 кримінальних справ за злочинами економічної спрямованості, з них 30 – у сфері службової діяльності, у тому числі 3 – про хабарництво.

Працівниками Державтоінспекції зафіксовано 1 064 факти керування транспортом особами, які перебували в нетверезому стані. Задокументовано 94 дорожньо-транспортних пригоди з потерпілими, де 13 осіб загинули та 122 травмовані.

У місті Скадовську Херсонської області на вулиці було знайдено мертвим з травмою голови 50-річного місцевого жителя. У результаті проведення оперативно-розшукових заходів міліцією затримано двох місцевих жителів віком 17 та 22 роки, обоє без постійного місця роботи. Попередньо встановлено, що вони вночі 3 лютого на вулиці під час сварки після спільного вживання спиртних напоїв заподіяли смертельні тілесні ушкодження потерпілому.

У місті Слов’янську Донецької області в результаті проведення оперативно-розшукових заходів міліцією затримано 44-річного раніше судимого місцевого жителя. Попередньо встановлено, що він удень 5 лютого в згаданому місті в приміщенні недобудованого приватного магазину під час сварки, що виникла на ґрунті ревнощів, пострілом з невстановленої зброї поранив у груди 40-річного жителя зазначеного міста, приватного підприємця. Потерпілого госпіталізовано. Заходи щодо розшуку зброї тривають.

У місті Харкові в результаті проведення оперативно-розшукових заходів міліцією затримано 25-річного громадянина Російської Федерації, який перебуває в Україні з метою працевлаштування. Попередньо встановлено, що він увечері 3 лютого на вулиці зазначеного міста відібрав у 30-річного місцевого жителя 450 грн. та мобільний телефон. Крім того, встановлено, що затриманий уночі 27 січня минулого року на вулиці згаданого міста відібрав у 37-річного місцевого жителя 230 грн. та мобільний телефон. Частину викраденого вилучено. Перевіряється причетність затриманого до скоєння інших злочинів.

У місті Києві 3 лютого о 21.15 до міліції зателефонував невідомий, який повідомив, що в приміщенні залізничного вокзалу станції Київ-Пасажирський закладено вибухівку. На час обстеження із зазначеного приміщення було евакуйовано близько 3 тис. пасажирів та обслуговуючого персоналу. Вибухонебезпечних предметів не виявлено. Вжитими заходами міліцією встановлено, що це безпідставне повідомлення, з хуліганських спонукань, зробив 58-річний чоловік – особа без певного місця проживання і роботи, раніше судимий. Правопорушника затримано.

У місті Перевальську Луганської області в 44-річного місцевого жителя міліцією вилучено 350 грамів вибухівки.

У Чигиринському районі Черкаської області за місцем проживання 48-річного безробітного вилучено 14 кг конопель.

На Івано-Франківщині працівниками Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрито посадових осіб професійного училища, які влітку минулого року під час вступу абітурієнтів до згаданого навчального закладу запропонували їх батькам, у якості фінансової допомоги, внести на розрахунковий рахунок училища грошові кошти. Таким чином на розрахунковий рахунок зазначеного училища незаконно поступили кошти на загальну суму 153,2 тис. грн., які в подальшому були використані на господарські потреби вказаного навчального закладу. Органами прокуратури порушено кримінальну справу за ознаками злочинів, передбачених ч.2 ст.183 і ч.3 ст.365 КК України (порушення права на отримання освіти та перевищення влади або службових повноважень).

У місті Києві працівниками Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрито керівника господарського сектору відкритого акціонерного товариства, який отримав 600 доларів США хабара від приватного підприємця за надання останньому в оренду одного з приміщень згаданого товариства без відповідної угоди. Проводяться заходи щодо встановлення інших фактів хабарництва. Прокуратурою Деснянського району порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.1 ст.368 КК України (одержання хабара).

На Харківщині працівниками Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрито голову сільської ради, яка підробила рішення сесії зазначеної сільради й незаконно передала у приватну власність шість земельних ділянок загальною площею близько 1,9 га, чим завдала збитки місцевій громаді на суму 198,8 тис. гривень. Прокуратурою Великобурлуцького району порушено кримінальну справу за ознаками злочинів, передбачених ч.2 ст.364 і ч.2 ст.366 КК України (зловживання владою або службовим становищем та службове підроблення).

На Харківщині працівниками Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрито виконавчого директора товариства з обмеженою відповідальністю, який отримав одну тисячу гривень хабара від робітника торгового центру за надання йому довідки про доходи (у зазначеному товаристві не працював). Прокуратурою Червонозаводського району міста Харкова порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.1 ст.368 КК України (одержання хабара).

На Чернігівщині працівниками Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрито заступника глави однієї з райдержадміністрації – начальника Управління агропромислового розвитку, який у минулому році незаконно виділив бюджетні кошти в сумі 40,7 тис. грн., призначені для державної підтримки виробництва продукції рослинництва, товариству з обмеженою відповідальністю, яке не мало права на їх отримання (мало заборгованість із загальнообов’язкових платежів до держбюджету). Прокуратурою району порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст.364 КК України (зловживання владою або службовим становищем).

ДЗГ МВС України

You may also like...