Життя за черевики

Зловживання спиртними напоями вкотре призвело до трагічної смерті на Хмельниччині. Мешканець одного з сіл Кам‘янець-Подільського району стік кров‘ю від завданих своїм випадковим постояльцем ножових поранень.

Пізно ввечері у двір до 56-річного чоловіка зайшов незнайомий пенсіонер і попросився переночувати за винагороду. Дідусь пояснив, що приїхав у село до родичів, але вони неприязно його прийняли, тож залишився просто неба.

Оскільки обидва були не байдужі до випивки, одразу ж знайшли спільну мову. У гостя в рюкзаку знайшлася добра закуска з хлібом та повні кишені грошей на горілку, якої у господаря не виявилося. З крамниці хазяїн повернувся зі знайомим, який долучився до їх хлібосольного столу, а за деякий час, коли довелося знову шукати спиртне, у хаті стало уже шестеро випивох. Як зазначив підозрюваний, у помешканні світла не було й усі події відбувалися в темряві.

78-річний чоловік як сидів на старому ліжкові, так і заснув там, прокинувшись згодом лише від бажання сходити до вітру. Ступивши на підлогу, він зрозумів, що стоїть без черевиків, які щойно перед мандрівкою придбав. Миттю протверезівши, гість почав звертатися до присутніх із питанням, хто його роззув, але у відповідь почув брутальну лайку господаря, мовляв, якщо не замовкне, то він вимагатиме з нього за проживання по сто гривень на добу, а то й зовсім вижене босим у сніжну ніч. Старий на якусь мить притих, але ж природа брала своє, йому конче треба було вийти з хати, тож вимагав повернути своє майно. Накачаний горілкою власник помешкання схопив сокиру та, розмахуючи нею, погрожував гостю смертю, натомість помер сам.

Наляканий дідусь, пам‘ятаючи, що на стільці, поруч із ліжком, лежав ніж, намацав його та почвалав у темряві до виходу. Коли ж господар намагався його зупинити, почав, у повному розумінні, прокладати собі ним дорогу, аж поки чоловік не впав.

Безперешкодно полишивши хату, зловмисник знайшов на подвір‘ї гумові калоші та пішки попрямував у напрямку районного центру. Дорогою його підібрав легковий автомобіль, водій тоді вирішив, що подорожній божевільний — напівроздягнений, руки у крові.

Діставшись чергової частини Кам‘янець-Подільського РВ УВМС України в Хмельницькій області, чоловік написав заяву про те, що його пограбували. Коли ж правоохоронці, сумніваючись у плутаних показах заявника, виїхали на місце події для з‘ясування обставин, то побачили у хаті за вказаною адресою у калюжі крові померлого чоловіка із двадцять одним ножовим пораненням.

Пенсіонерові доведеться відповісти за скоєне перед законом, а зважаючи на поважний вік, невдовзі і перед судом Господнім.

Юлія Гринь, ВЗГ УМВС України в Хмельницькій області

You may also like...