Криминальная хроника Украины на 04.04.08

Упродовж минулої доби до органів внутрішніх справ України надійшло 3340 заяв про злочини. Вжитими заходами 1557 (46,6 %) з них розкрито «за гарячими слідами». Серед розкритих злочинів – 7 вбивств, 5 фактів завдання тяжких тілесних ушкоджень, 6 розбійних нападів, 39 пограбувань, 8 незаконних заволодінь транспортними засобами.За незаконне зберігання зброї затримано 21 особу. У правопорушників вилучено автомат, 2 гвинтівки, пістолет, 3 обрізи мисливських рушниць, 3 одиниці саморобної вогнепальної зброї, гранату та 535 набоїв.

За злочини у сфері обігу наркотичних засобів та психотропних речовин затримано 101 особу, у яких вилучено 3,5 кілограма наркотичних засобів.

За адміністративні правопорушення, вчинені в громадських місцях, до відповідальності притягнуто 2724 особи.

За порушеними кримінальними справами заарештовано 28 осіб.

Порушено 38 кримінальну справу за злочинами економічної спрямованості, з них 25 – у сфері службової діяльності, у тому числі 2 – про хабарництво. Серед порушених кримінальних справ на пріоритетних напрямах економіки 17 – у бюджетній сфері, 4 – у сфері приватизації, 4 – у сфері банківської діяльності, 2 – в агропромисловому комплексі.

Працівниками Державтоінспекції припинено 20533 порушень Правил дорожнього руху, допущених водіями, у тому числі 984 факти керування транспортом особами, які перебували в нетверезому стані, здійснені виїзди й надано допомогу потерпілим у 119 дорожньо-транспортних пригодах, у яких 17 осіб загинули та 142 – травмовані.

В селищі Красногвардійського району Автономної Республіки Крим на вулиці було знайдено в непритомному стані з вогнепальним пораненням грудей громадянина, який невдовзі помер у лікарні. У результаті проведення оперативно-розшукових заходів затримано 37-річного киянина, без постійного місця роботи, раніше судимого. Попередньо встановлено, що він уночі 24 березня на вулиці під час раптово виниклої сварки пострілом з обрізу мисливської рушниці заподіяв смертельне тілесне ушкодження потерпілому. Вживаються заходи щодо розшуку зброї.

У місті Мелітополь Запорізької області в результаті проведення оперативно-розшукових заходів затримано 32-річного місцевого жителя, працівника приватного підприємства. Попередньо встановлено, що він запросив до своєї квартири жителя зазначеного міста, без постійного місця роботи, під погрозою фізичної розправи наручниками прикував до батареї опалення й за звільнення вимагав від його брата, працівника згаданого підприємства, 10 тис. грн., які останній нібито заборгував підприємству. Заручника звільнено.

У Донецькій області затримано 46-річного жителя одного з міст, приватного підприємця, у якого з приміщення власної підприємства вилучено автомат Калашникова.

У столиці затримано 27-річного жителя міста Звенигородка Черкаської області, у якого вилучено 5 г. героїну.

У Волинській області працівниками Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрито депутата сільської ради. Він отримав 1,9 тис. доларів США хабара від невстановленої особи за сприяння в прийнятті згаданою сільрадою рішення щодо відведення земельної ділянки товариству з обмеженою відповідальністю. Органами прокуратури порушено кримінальну справу за ознаками злочину передбаченого ч.1 ст.368 КК України (одержання хабара).

На Луганщині працівниками Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрито посадових осіб однієї з міськрад. Вони в січні 2007 року, у порушення вимог Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», підписали проект клопотання про введення до складу засновників товариства з обмеженою відповідальністю (доля виконавчого комітету вказаної міськради в статутному фонді складає 98,8%) товариства з обмеженою відповідальністю з інвестиційним вкладом в розмірі 3,5 млн. грн., та здійснили спробу провести загальні збори з прийняттям рішення про зміну складу засновників, що в подальшому надало б можливість згаданому ТОВ отримати 50% власності. Органами прокуратури порушено кримінальну справу за ознаками злочину передбаченого ч.1 ст.15 та ч.5 ст.191 КК України (замах на злочин та привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем).

На Одещині працівниками Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрито місцеву жительки. Вона в 2005 році надала до міського управління земельних ресурсів фіктивне рішення одного з судів, на підставі якого отримала земельну ділянку (близько 0,5 га), що розташована в рекреаційній зоні. Унаслідок цього територіальній громаді завдано збитки на суму 2,2 млн. гривень. Органами прокуратури порушено кримінальну справу за ознаками злочину передбаченого ч.4 ст.190 КК України (шахрайство).

На Черкащині працівниками Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрито посадових осіб Державного підприємства. Вони, без обов’язкового погодження з Міністерством промислової політики України, незаконно передали до комунальної власності міськвиконкому три виробничі корпуси зазначеного заводу. Унаслідок цього державі завдано збитки на суму понад 190 тис. гривень. Органами прокуратури порушено кримінальну справу за ознаками злочину передбаченого ч.2 ст.364 КК України (зловживання владою або службовим становищем).

ДЗГ МВС України

You may also like...