Криминальная хроника Украины на 15.04.08

Упродовж минулої доби до органів внутрішніх справ України надійшла 3 821 заява про злочини. Вжитими заходами 1 732 (45,3 %) з них розкрито «за гарячими слідами». Серед розкритих злочинів – 5 вбивств, 14 фактів завдання тяжких тілесних ушкоджень, 1 розбійний напад, 52 пограбування, 2 факти незаконного заволодіння транспортними засобами. За незаконне зберігання зброї затримано 19 осіб. У правопорушників вилучено 2 обрізи мисливських рушниць, 3 одиниці саморобної вогнепальної зброї, гранату, 200 г вибухівки та 190 набоїв.

За злочини у сфері обігу наркотичних засобів та психотропних речовин затримано 129 осіб, у яких вилучено 7,8 кг наркотичних засобів.

За адміністративні правопорушення, вчинені в громадських місцях, до відповідальності притягнуто 3 815 осіб.

За порушеними кримінальними справами заарештовано 31 особу.

Упродовж минулої доби порушено 117 кримінальних справ за злочинами економічної спрямованості, з них 46 – у сфері службової діяльності.

Працівниками Державтоінспекції зафіксовано 785 дорожньо-транспортних пригод, у яких 18 осіб загинули та 156 – травмовані

В Голосіївському районі міста Києва 13 березня у своїй квартирі було знайдено мертвим з ножовими пораненнями грудей місцевого жителя. У результаті проведення оперативно-розшукових заходів за підозрою в скоєнні вбивства затримано місцевого жителя. Попередньо встановлено, що він увечері 11 березня в квартирі потерпілого під час сварки, що виникла на ґрунті неприязних відносин, вбив господаря.

В Оболонському районі міста Києва в результаті проведення оперативно-розшукових заходів затримано місцевого жителя. Попередньо встановлено, що він уночі 30 березня, перебуваючи в стані алкогольного сп’яніння, під час раптово виниклої сварки заподіяв смертельні тілесні ушкодження місцевому жителю.

У місті Харків в результаті проведення оперативно-розшукових заходів затримано місцеву жительку. Попередньо встановлено, що вона ввечері 11 квітня біля своєї квартири під час раптово виниклої сварки вбила ножем свого сусіда.

У місті Донецьк в результаті проведення оперативно-розшукових заходів затримано двох громадян Республіки Грузії. Попередньо встановлено, що вони вдень 29 березня в маршрутному мікроавтобусі в місцевої жительки викрали мобільний телефон.

На Вінниччині працівниками Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрито співробітника приватного підприємства. Він вимагав та отримав 400 доларів США хабара від чотирьох жителів області за надання їм фіктивних довідок про місце роботи (на зазначеному підприємстві фактично не працювали). Задокументовано ще 16 фактів отримання правопорушником хабарів. Прокуратурою району порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст.368 КК України (одержання хабара)

У місті Києві працівниками Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрито службових осіб товариства з обмеженою відповідальністю. Вони уклали угоду з однією з районних у місті Києві державних адміністрацій на будівництво загальноосвітньої школи, згідно якої мали право оформити право власності на частину об’єкта (98,56%). На теперішній час роботи не закінчені, а вказану частину об’єкту привласнили. Унаслідок протиправних дій правопорушників державі завдано збитки на загальну суму понад 1,5 млн. гривень. Прокуратурою порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.5 ст.191 КК України (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем)

На Одещині працівниками Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрито колишнього співробітника залізниці. Він у 2000 році незаконно передав міськраді земельну ділянку, на якій проходять комунікації (для забезпечення безпеки руху залізничних потягів), з наступною її передачею виробничо-торговельній фірмі. Унаслідок протиправних дій правопорушника вказаній залізниці завдано збитки на загальну суму понад 160 тис. гривень. Транспортною прокуратурою порушено кримінальну справу за ознаками злочину передбаченого ч.2 ст.367 КК України (службова недбалість).

На Одещині працівниками Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрито службових осіб товариства з обмеженою відповідальністю. Вони створили фіктивне підприємство, на якому виготовляли фальсифіковану горілку. З незаконного обігу вилучено такої продукції на суму понад 329 тис. гривень. Органами слідства МВС України порушено кримінальну справу за ознаками злочинів, передбачених ч.2 ст.204 та ч.2 ст.205 КК України (незаконне виготовлення, зберігання, збут або транспортування з метою збуту підакцизних товарів й фіктивне підприємництво)

ДЗГ МВС України

You may also like...