Батюшка «разговелся»: избил журналиста. За веру!

На другій хвилині інтерв’ю батюшка із двома друзями нанесли п’ять ударів журналісту, вирвали диктофон і стерли запис. Строгий піст… – Спочатку я взяв інтерв’ю у працiвників «Пілота» (рекламной фирмы – «УК»), потім почав брати інтерв’ю у священика (він був у рясі) та двох його друзів. На другiй хвилині інтерв’ю я несподівано отримав понад п’ять ударів у голову. Першим ударив батюшка, добивали його помічники. Після першого удару священик вихватив у мене диктофон та криком наказав одному з помічників стерти запис.

– Навіщо було св’ященнику стирати запис?

– Він дуже емоційно розповідав, що поруч з Храмом Божим не може бути зовнішньої реклами та нецензурно обзивав молоду жінку – керівника працівників, що встанавлювали бігборд. Потім зрозумів, що на диктофон наговорив щось не те, наніс удар, вирвав диктофон та криком наказав одному з помічників стерти запис.

– Як реагували Ви?

– Ще в момент першого удару я зрозумів, який громадський резонанс викличе фізичне насильство, вчинене слугою Божим, та ще й у день строгого посту. Тому на удари не відповідав, зробив «глухую защиту» — у минулому я займався боксом. Можливо, тому отримані травми лікарі кваліфікували як «легкі тілесні ушкодження». Та й чи може нормальна людина підняти руку на людину в рясі? Переді мною була людина в рясі, яка била мене.

– Ви викликали міліцію?

– Так. Я вважаю, що подібні злочини – насильницьке вилучення професійної техніки у журналіста — злочини перед суспільством. Сьогодні лише журналісти говорять суспільству те, що насправді відбувається навколо. Можливо, не завжди на 100% професійно, але лише журналісти намагаються це робити. Першими будувати Свободу Слова в «Україні – європейській державі». Саме в «Україні – європейській державі», про яку говорять політики. Але роблять цю Свободу Слова саме журналісти.

– Що було після приїзду міліції?

– За дві хвилини до приїзду міліції священик підбіг до мене та власноруч кинув диктофон на траву. Зі стертим інтерв’ю. І ще сказав, що він подзвонив високопоставленому посадовцю з Вінницької обласної ради, і той «решит все вопросы, ты понял как».

Як буде «решать вопрос» високопоставлений посадовець із Вінницької обласної ради, — на це питання, можливо, дасть відповідь Генеральна прокуратура України. А поки що посміємо нагадати, що йдеться про карні злочини, передбачені ст. 171 та ст. 345 Кримінального кодексу України «Перешкоджання законній діяльності журналіста» та «Погроза або насильство щодо працівника правоохоронного органу», — з урахуванням ст. 17 Закону «Про … соціальний захист журналістів» (відповідальність за скоєння злочину проти журналіста або перешкоджання його службовій діяльності прирівнюється до відповідальності за скоєння таких же дій проти працівника правоохоронного органу).

Про це та інше – в наших подальших публікаціях.

А поки що редакції газет «RIA» та «20 хвилин» цією публікацією офіційно вимагають порушити кримінальну справу за фактами, викладеними у цій публікації за ст. 171 (ч. 1) та 345 (ч. 2) Кримінального кодексу України.

I ще: «Дела плоти известны; они суть: вражда, ссоры, гнев, распри, ненависть, бесчинство и тому подобное. Поступающие так Царствия Божия не наследуют» (Библия, Послание к Галатам Святого Апостола Павла, глава 5)…

20 минут

You may also like...