Криминальная хроника Украины на 29-30.04.08

29.04.08

Упродовж минулої доби до органів внутрішніх справ України надійшло 2 404 заяви про злочини. Вжитими заходами 1 114 (46,3 %) з них розкрито «за гарячими слідами». Серед розкритих злочинів – 1 вбивство, 5 фактів завдання тяжких тілесних ушкоджень, 5 розбійних нападів, 20 пограбувань, 8 фактів незаконного заволодіння транспортними засобами.

За незаконне зберігання зброї затримано 10 осіб. У правопорушників вилучено пістолет, дві одиниці саморобної вогнепальної зброї та 175 набоїв.

За злочини у сфері обігу наркотичних засобів та психотропних речовин затримано 34 особи, у яких вилучено 3,9 кг наркотичних засобів.

За адміністративні правопорушення, вчинені в громадських місцях, до відповідальності притягнуто 1 737 осіб.

За порушеними кримінальними справами заарештовано 13 осіб.

Упродовж минулої доби порушено 47 кримінальних справ за злочинами економічної спрямованості, з них 17 – у сфері службової діяльності, у тому числі 5 – про хабарництво.

Працівниками Державтоінспекції зафіксовано 615 дорожньо-транспортних пригод, у яких 26 осіб загинули та 231 – травмовано.

В Шевченківському районі міста Києва 28 квітня після гасіння пожежі в підвалі житлового будинку було знайдено мертвою з ножовими пораненнями місцеву жительку. У результаті проведення оперативно-розшукових заходів затримано особу без певного місця проживання й роботи. Попередньо встановлено, що він увечері 23 квітня в зазначеному підвалі під час сварки, що виникла на ґрунті неприязних відносин, вбив ножем потерпілу й, з метою приховування злочину, через п’ять діб підпалив вказане приміщення.

У місті Херсон в результаті проведення оперативно-розшукових заходів затримано місцевого жителя. Попередньо встановлено, що він 27 березня спільно з невідомими проник до будинку місцевої жительки й під загрозою ножа відібрав у господарки 5 тис. грн., відеокамеру, фотоапарат, мобільний телефон та вироби із золота.

У місті Одеса в результаті проведення оперативно-розшукових заходів затримано двох громадян Російської Федерації. Попередньо встановлено, що вони вранці 28 квітня на вулиці заподіяли тілесні ушкодження громадянину Держави Палестина та викрали в нього 1,9 тис. доларів США.

У місті Нововолинськ Волинської області затримано місцевого жителя, у якого вилучено 1,9 кг амфетаміну.

В АР Крим працівниками Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрито посадових осіб комунального підприємства. Вони впродовж 2006 – 2007 років використали бюджетні кошти, які були виділені для благоустрою міста, на будівництво приватного житлового будинку. Таким чином державі завдано збитки на суму 143 тис. гривень. Прокуратурою міста порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст.364 КК України (зловживання владою або службовим становищем)

На Дніпропетровщині працівниками Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрито співробітника садового товариства. Він вимагав та отримав 2,5 тис. грн. хабара від місцевого жителя за підключення до електромережі садової ділянки останнього. Прокуратурою району порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст.368 КК України (одержання хабара)

На Харківщині працівниками Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрито співробітника інспекції з охорони праці. Він вимагав та отримав, у вигляді хабара, спиртні напої на загальну суму 1,2 тис. грн. від співробітника товариства з обмеженою відповідальністю за невідображення виявлених порушень в акті перевірки згаданого товариства. Прокуратурою району порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст.368 КК України (одержання хабара)

30.04.08

Упродовж минулої доби до органів внутрішніх справ України надійшло 2 885 заяв про злочини. Вжитими заходами 1 306 (45,3 %) з них розкрито «за гарячими слідами». Серед розкритих злочинів – 2 вбивства, 13 фактів завдання тяжких тілесних ушкоджень, 3 розбійні напади, 31 пограбування, 8 фактів незаконного заволодіння транспортними засобами.

За незаконне зберігання зброї затримано 19 осіб. У правопорушників вилучено чотири обрізи мисливських рушниць, п’ять одиниць саморобної вогнепальної зброї, 500 г вибухівки та 200 набоїв.

За злочини у сфері обігу наркотичних засобів та психотропних речовин затримано 70 осіб, у яких вилучено 5,6 кг наркотичних засобів.

За адміністративні правопорушення, вчинені в громадських місцях, до відповідальності притягнуто 4 086 осіб.

За порушеними кримінальними справами заарештовано 31 особу.

Упродовж минулої доби порушено 205 кримінальних справ за злочинами економічної спрямованості, з них 99 – у сфері службової діяльності, у тому числі 21 – про хабарництво.

Працівниками Державтоінспекції зафіксовано 813 дорожньо-транспортних пригод, у яких 32 осіб загинули та 237 – травмовано.

В одному з селищ Волинської області 28 квітня на вулиці місцевий житель під час сварки, що виникла на ґрунті неприязних відносин, пострілом з незареєстрованої мисливської рушниці поранив у голову свого односельця.

У місті Одеса в результаті проведення комплексу оперативно-розшукових заходів затримано двох громадян Китайської Народної Республіки. Попередньо встановлено, що вони 15 квітня на вулиці згаданого міста захопили свого співвітчизника, утримували його в підсобному приміщенні ресторану й вимагали в нього 40 тис. доларів США за звільнення. Потерпілого звільнено.

У місті Луганськ в результаті проведення оперативно-розшукових заходів затримано місцевого жителя. Попередньо встановлено, що він увечері 28 квітня в зазначеному місті на вулиці, з хуліганських спонукань, облив кефіром камінь закладки пам’ятника й викрав з нього металеву табличку (вилучено).

В одному з селищ Донецької області 29 квітня на кладовищі невідомі пошкодили пам’ятники на 126 могилах. У результаті проведення оперативно-розшукових заходів за скоєння цього злочину викрито трьох жителів міста Єнакієве. Попередньо встановлено, що вони впродовж декількох останніх днів, з хуліганських спонукань, пошкодили зазначені пам’ятники.

У місті Виноградов Закарпатської області в результаті проведення оперативно-розшукових заходів затримано місцевого жителя. Попередньо встановлено, що він уночі 28 квітня разом із своїм братом, на міському кладовищі намагалися викрасти металеві хрести на 13 могилах.

В одному з селищ Полтавської області в результаті проведення оперативно-розшукових заходів затримано громадянина Республіки Молдови. Попередньо встановлено, що він упродовж трьох останніх днів в зазначеному селі на місцевому кладовищі викрав металеві фрагменти з двох могил. Викрадене вилучено.

У місті Севастополь в приміщенні приватного кафе затримано місцевого жителя, у якого вилучено 390 г вибухівки.

У Шевченківському районі міста Києва затримано чотирьох киян, у яких вилучено відповідно 4, 3, 2 й 1 г кокаїну.

У місті Одеса затримано громадянина Російської Федерації Алексєєва, у якого вилучено 5 г марихуани.

На Дніпропетровщині працівниками Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрито співробітника держустанови. Він вимагав та отримав 60 тис. грн. хабара від співробітника приватного підприємства за сприяння в наданні останньому в довгострокову оренду земельної ділянки. Прокуратурою області порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст.368 КК України (одержання хабара)

На Запоріжжі працівниками Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрито співробітника державного підприємства. Він вимагав та отримав хабарі на загальну суму 6 тис. грн. від трьох приватних підприємців за надання останнім в оренду приміщень зазначеного підприємства. Проводяться заходи щодо встановлення інших фактів хабарництва. Транспортною прокуратурою порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст.368 КК України (одержання хабара)

На Запоріжжі працівниками Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрито співробітника садового кооперативу. Він вимагав та отримав 35 тис. грн. хабара від місцевого жителя за прийняття його до зазначеного кооперативу та виділення земельної ділянки. Прокуратурою району порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст.368 КК України (одержання хабара)

На Одещині працівниками Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрито чотирьох місцевих жителів. Вони за підробленими документами намагалися продати жительці міста Одеса земельну ділянку (площа 0,08 га) у вказаному місті за 700 тис. доларів США. Правопорушників затримано. Органами слідства МВС України порушено кримінальну справу за ознаками злочину передбаченого ст.15 і ч.4 ст.190 КК України (замах на злочин, шахрайство)

ДЗГ МВС України

You may also like...