В Харьковской области судья попался на взятке в 400 долларов

Наприкінці квітня до УБОЗ ГУМВС України в Харківській області звернулась жінка із заявою про те, що один із суддів Харківської області вимагає хабара за позитивне вирішення на користь заявниці 400 доларів США.- Одразу була сформована група з найбільш досвічених працівників УБОЗ, СБУ та антикорупційного бюро ГУБОЗ МВС, – розповідає заступник начальника УБОЗ ГУМВС України в Харківській області Сергій Мережко. – Було проведено комплекс заходів для з’ясування всіх обставин, спочатку під пильним оком правоохоронців суддя отримав половину суму, а в результаті спецоперації при передачі 200 доларів США він був затриманий.

За зібраними матеріалими прокуратура Харківської області порушила кримінальну справу за ст. 368 КК України (хабар), наразі вирішується питання про обрання запобіжного заходу відносно судді.

Слід зазначити, що для об’єктивного розслідування кримінальної справи санкцію на обшук та інші слідчо-оперативні дії давали судді Полтавської області.

Також треба відмітити, що на виконання вимог Президента України щодо активізації протидії корупції та хабарництву, у структурі ГУБОЗ МВС України створено Антикорупційне бюро із вертикально підпорядкованими підрозділами в регіонах. Одним з важливих напрямків роботи Антикорупційного бюро ГУБОЗ МВС України є протидія зловживанням з боку суддів та інших учасників судового процесу, котрі призводять до порушення прав громадян та нанесенню збитків державним інтересам.

ЦГЗ ГУМВС України в Харківській області

You may also like...