В Хмельницкой области милиционер остановил хулиганов ценой собственного здоровья

Прикрий інцидент, у якому постраждав працівник міліції, стався днями у Кам‘янець-Подільському. Старший слідчий Кам‘янець-Подільського міськвідділу міліції Сергій Сопільник, затримавшись на роботі, пізнього вечора повертався додому. У одному з провулків його увагу привернув дзвін розбитого скла, який пролунав зовсім поруч. Вслід за цим з-за рогу вибіг чоловік і швидко сів у припарковану поруч машину. Підсвідомо відчувши, що тут щось не так, майор міліції по мобільному викликав оперативну групу, а сам вирішив з‘ясувати, що до чого. Підійшовши до автомобіля та представившись, попросив пасажирів, яких у салоні було троє, пред‘явити документи, що засвідчують їх особу. Реакція з боку підозрілої трійці на це прохання була агресивною: вони вийшли з авто і накинулись на слідчого. Відчуваючи, що справа набирає непередбачуваних обертів, міліціонер для відбиття нападу вирішив скористатися пістолетом з гумовими кулями, який мав при собі. Аби попередити нападників про можливість застосування зброї, він зробив попереджувальний постріл угору. Та це, схоже, ще більше розлютило хуліганів. Вони пустили у хід кулаки, спричинивши правоохоронцеві черепно-мозкову травму та кілька переломів. Довелось майорові, який уже почав втрачати свідомість від болю, стріляти на ураження – пострілом він поранив одного з чоловіків у груди.

На щастя, у цей момент на допомогу слідчому приїхав наряд патрульної служби, який і затримав зловмисників. Згодом з‘ясувалося, що всі троє нападників – мешканці міста та району 1980-го, 1965-го та 1967-го років народження, які працюють дальнобійниками.

Того вечора чоловіки вирішили відвідати свою знайому, але за тією адресою, яку вони знали, така жінка не проживала. Це нічним візитерам пояснили власники помешкання, у яке вони подзвонили посеред ночі з вимогою покликати Наталю. Така відповідь молодиків напідпитку не задовольнила і вони, аби помститися, на їх думку, непривітним господарям квартири, каменюкою вибили їм віконне скло, після чого спробували утекти, але були вчасно помічені міліціонером. Наразі вирішується питання про порушення кримінальної справи відносно хуліганів за опір працівнику міліції та за умисне заподіяння працівникові тілесних ушкоджень. Розслідування триває.

Інна Проник, ВЗГ УМВС України в Хмельницькій області

You may also like...