Криминальная хроника Украины на 16.05.08

Упродовж минулої доби до органів внутрішніх справ України надійшло 3 613 заяв про злочини. Вжитими заходами 1 764 (48,8 %) з них розкрито «за гарячими слідами». Серед розкритих злочинів – 2 вбивства, 9 фактів завдання тяжких тілесних ушкоджень, 7 розбійних нападів, 46 пограбувань, 4 факти незаконного заволодіння транспортними засобами. За незаконне зберігання зброї затримано 40 осіб. У правопорушників вилучено шість обрізів мисливських рушниць, 12 одиниць саморобної вогнепальної зброї, гранату, 100 г вибухівки та 546 набоїв.

За злочини у сфері обігу наркотичних засобів та психотропних речовин затримано 356 осіб, у яких вилучено 11,5 кг наркотичних засобів.

За адміністративні правопорушення, вчинені в громадських місцях, до відповідальності притягнуто 3 785 осіб.

За порушеними кримінальними справами заарештовано 33 особи.

Упродовж минулої доби порушено 121 кримінальну справу за злочинами економічної спрямованості, з них 48 – у сфері службової діяльності.

Працівниками Державтоінспекції зафіксовано 937 дорожньо-транспортних пригод, у яких 18 осіб загинули та 163 – травмовані.

Поблизу одного з селищ Свалявського району Закарпатської області у грудні 1997 року в лісовому масиві було знайдено з ознаками удушення скелетований труп невідомого чоловіка. Ним виявився житель міста Мукачеве. У результаті проведення комплексу оперативно-розшукових заходів за підозрою в скоєнні вбивства затримано жителя зазначеного міста. Попередньо встановлено, що він у грудні 1997 року в зазначеному лісовому масиві під час сварки, що виникла на ґрунті несплати потерпілим грошового боргу, задушив останнього.

На Донеччині в результаті проведення спеціальної операції затримано двох жителів міста Макіївка. Попередньо встановлено, що вони навесні цього року вимагали в жителя міста Артемівськ 80 тис. доларів США за нескоєння вбивства останнього, нібито на замовлення невідомих. Відносно вимагателів порушено кримінальну справу за ознаками злочину передбаченого ч.2 ст.189 КК України (вимагання).

У місті Сєверодонецьк Луганської області в результаті проведення оперативно-розшукових заходів затримано жителя міста Гірське Луганської області. Попередньо встановлено, що він уранці 15 травня в одному з технікумів, з хуліганських спонукань, розпилив з аерозольного балончика газ дратівної дії. У результаті цього було евакуйовано 940 студентів й викладачів вказаного технікуму та з ознаками токсичного отруєння госпіталізовано працівницю зазначеного навчального закладу.

В Оболонському районі міста Києва затримано місцевого жителя у якого вилучено 3 г амфетаміну.

В Автономній Республіці Крим працівниками Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрито посадових осіб товариства з обмеженою відповідальністю. Вони, у порушення вимог Закону України “Про зовнішньоекономічну діяльність”, отримали від іншого товариства з обмеженою відповідальністю, у якості попередньої оплати, понад 3 млн. доларів США за поставку останньому нафтопродуктів (фактично не поставлялися), а грошові кошти використали на власні потреби. Прокуратурою району порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.4 ст.190 КК України (шахрайство)

На Донеччині працівниками Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрито посадових осіб селищної ради. Вони, у порушення вимог Закону України “Про відходи”, без визначення складу та властивостей гірничої маси, склали фіктивні акти обстеження земельної ділянки щодо непридатності її до промислової розробки. У подальшому, без проведення відповідної експертної оцінки фактичної вартості зазначеної ділянки, посадові особи згаданої селищної ради незаконно передали вказану земельну ділянку у безоплатне користування приватному підприємству. Таким чином державі завдано збитки на суму понад один мільйон гривень. Прокуратурою області порушено кримінальну справу за ознаками злочинів, передбачених ч.2 ст.364 і ч.2 ст.366 КК України (зловживання владою або службовим становищем та службове підроблення)

На Запоріжжі працівниками Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрито трьох приватних підприємців. Вони, без мети здійснення господарської діяльності, створили два товариства з обмеженою відповідальністю та приватне підприємство, через розрахункові рахунки яких, за підробленими документами, були здійснені фінансові операції на загальну суму близько 3 млн. гривень. Міжрайонною прокуратурою порушено кримінальну справу за ознаками злочинів, передбачених ч.2 ст.205 і ч.1 ст.366 КК України (фіктивне підприємництво та службове підроблення)

На Одещині працівниками Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрито трьох співробітників Вузу. Вони в травні цього року вимагали та отримали хабарі на загальну суму понад 143 тис. грн. від студентів зазначеного навчального закладу за сприяння їм в успішній здачі іспитів. Прокуратурою міста порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст.368 КК України (одержання хабара).

На Тернопільщині працівниками Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрито колишнього працівника відкритого акціонерного товариства. Він у 2006 році отримав від приватного підприємця 21 тис. доларів США нібито для подальшої передачі їх, у якості хабара, посадовим особам зазначеного товариства за сприяння в продажу підприємцю одного з приміщень вказаного товариства, а згадані грошові кошти привласнив. Прокуратурою міста порушено кримінальну справу за ознаками злочину передбаченого ч.2 ст.369 КК України (давання хабара).

На Чернігівщині працівниками Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрито співробітника селищної ради. Він вимагав та отримав 7 тис. доларів США хабара від жителя обласного центру за сприяння у виділення йому земельної ділянки (площа 0,25 га), яка належить зазначеній сільраді. Прокуратурою області порушено кримінальну справу за ознаками злочину передбаченого ч.2 ст.368 КК України (одержання хабара).

ДЗГ МВС України

You may also like...