Криминальная хроника Украины на 26.05.08

Упродовж минулої доби до органів внутрішніх справ України надійшло 2295 заяв про злочини. Вжитими заходами 994 (43,3 %) з них розкрито «за гарячими слідами». Серед розкритих злочинів – 6 вбивств, 7 фактів завдання тяжких тілесних ушкоджень, 1 розбійний напад, 30 пограбувань, 4 незаконних заволодінь транспортними засобами. За незаконне зберігання зброї затримано 10 осіб. У правопорушників вилучено 2 автомати, 4 пістолети, 3 гвинтівки, обріз мисливської рушниці, гранату та понад 1 450 набоїв.

За злочини у сфері обігу наркотичних засобів та психотропних речовин затримано 46 осіб, у яких вилучено 2,5 кілограма наркотичних засобів.

За адміністративні правопорушення, вчинені в громадських місцях, до відповідальності притягнуто 2210 осіб.

За порушеними кримінальними справами заарештовано 9 осіб.

Протягом минулого тижня порушено 959 кримінальних справ за злочинами економічної спрямованості, з них 445 – у сфері службової діяльності, у тому числі 66 – про хабарництво. Серед порушених кримінальних справ на пріоритетних напрямах економіки 182 – у бюджетній сфері, 87 – у сфері приватизації, 51 – у паливно-енергетичному комплексі, 86 – у сфері банківської діяльності, 65 – в агропромисловому комплексі та 15 – у сфері зовнішньоекономічної діяльності.

Працівниками Державтоінспекції припинено 22205 порушення Правил дорожнього руху, допущених водіями, у тому числі 1375 факти керування транспортом особами, які перебували в нетверезому стані, здійснені виїзди й надано допомогу потерпілим у 146 дорожньо-транспортних пригодах, у яких 31 особа загинула та 195 – травмовані.

У одному селі, що на Тернопільщині в результаті реалізації оперативної інформації затримано 31-річного місцевого жителя, без постійного місця роботи, раніше судимого. Попередньо встановлено, що він у березні 2004 року у своєму будинку під час сварки, що виникла на ґрунті неприязних відносин, заподіяв смертельні тілесні ушкодження своїй матері, а труп закопав у підсобному приміщенні власного домогосподарства. Крім того встановлено, що він у жовтні того ж року під час раптово виниклої сварки металевою палицею вбив свого брата, а труп також закопав на подвір’ї власного домогосподарства. Тіла знайдено.

В місті Іллічівськ Одеської області у своїй квартирі було знайдено мертвим з ножовими пораненнями громадянина. У результаті проведення оперативно-розшукових заходів за підозрою в скоєнні вбивства затримано 30-річного місцевого жителя. Попередньо встановлено, що він увечері 20 травня в квартирі потерпілого під час сварки після спільного вживання спиртних напоїв вбив ножем господаря.

На Львівщині в результаті реалізації оперативної інформації затримано громадянина Республіки Польща (мета перебування в Україні з’ясовується). Попередньо встановлено, що він у листопаді минулого року вивіз до вказаної держави 36-річну жительку Івано-Франківської області, без постійного місця роботи, де продав її сутенерам для сексуальної експлуатації. Потерпілу повернено на батьківщину.

У селищі Одеської області в результаті проведення оперативно-розшукових заходів затримано трьох громадян Республіки Азербайджан та жительку обласного центру, без постійного місця роботи. Попередньо встановлено, що вони минулого вечора на вулиці вказаного селища під загрозою фізичної розправи намагалися відібрати в жителя міста Красноперекопськ Автономної Республіки Крим, особисті речі та гроші.

У одному селищі на Івано-Франківщині на вулиці затримано жителя села цього ж району, без постійного місця роботи, у якого вилучено 780 г вибухівки.

У місті Красний Луч Луганської області на вулиці затримано 21-річного місцевого жителя, у якого вилучено 200 г вибухівки.

На Вінниччині працівниками Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрито службових осіб товариства з обмеженою відповідальністю. Вони, у порушення вимог Указу Президента України “Про заходи щодо забезпечення захисту майнових прав селян у процесі реформування аграрного сектору економіки”, достовірно знаючи, що орендований ними майновий комплекс заводу колишнього колективного сільськогосподарського підприємства знаходиться в спільній власності колишніх робітників зазначеного КСП, шляхом використання фіктивних документів (рішення виконавчого комітету сільської ради про визнання права власності на майновий комплекс заводу за вищезгаданим ТОВ), позбавили права власності на дане майно співвласників. Унаслідок цього останнім завдано збитки на суму понад 1,68 млн. гривень. Органами прокуратури порушено кримінальну справу за ознаками злочину передбаченого ч.2 ст.364 КК України (зловживання владою або службовим становищем).

На Волині працівниками Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрито відносно посадових осіб одного з управлінь облдержадміністрації. Вони в минулому році підробили акти виконаних робіт з реконструкції тепломереж в селищі зазначеної області приватним підприємством (фактично роботи не проводилися) й перерахували останньому понад 380 тис. грн. бюджетних коштів. Органами прокуратури порушено кримінальну справу за ознаками злочинів передбачених ч.2 ст.364 та ч.2 ст.366 КК України (зловживання владою або службовим становищем та службове підроблення).

В столиці працівниками Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрито голову правління відкритого акціонерного товариства та його заступника. Вони вимагали та отримали 500 доларів США й 600 грн. хабара від приватного підприємця за надання йому в оренду нежитлового приміщення вказаного товариства. Органами прокуратури порушено кримінальну справу за ознаками злочину передбаченого ч.2 ст.368 КК України (одержання хабара).

На Луганщині працівниками Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрито директора приватного підприємства. Вона впродовж 2005-2006 років до відділення акціонерного комерційного банку надавала фіктивні документи й на підставних осіб незаконно отримала споживчі кредити на загальну суму понад 600 тис. гривень. Органами прокуратури порушено кримінальну справу за ознаками злочинів передбачених ч.5 ст.191 та ч.2 ст.366 КК України (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем та службове підроблення).

На Харківщині працівниками Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрито інженера філії одного відкритого акціонерного товариства. Він вимагав та отримав 400 доларів США хабара від місцевого жителя за непритягнення його до адміністративної відповідальності за виявлені порушення експлуатації газового обладнання. Органами прокуратури порушено кримінальну справу за ознаками злочину передбаченого ч.2 ст.368 КК України (одержання хабара).

ДЗГ МВС України

You may also like...