В Тернопольской области убоповцы освободили заложников и предотвратили похищение

За матеріалами працівників Управління боротьби з організованою злочинністю слідчим управлінням УМВС України в Тернопільській області порушено кримінальну справу за ознаками злочину передбаченого ч.3 ст.189 (вимагання) Кримінального кодексу України відносно організованої злочинної групи у складі трьох місцевих мешканців. Двоє з учасників ОЗГ – батько й син.Як встановили оперативники УБОЗ, зловмисники із використанням бейсбольних біт, електрошокерів та газових пістолетів позбавили волі трьох місцевих мешканців (за фахом будівельників). Потерпілих майже добу тримали у недобудованій споруді та вимагали у них кошти в розмірі 3 тисячі доларів США.

Працівники УБОЗ звільнили заручників. Їхніх викрадачів затримано в порядку статті 115 Кримінально-процесуального Кодексу України. Наразі їх перевіряють на причетність до інших аналогічних злочинів.

Тим часом у Чернівецькій області викрадення людини вдалося попередити. Оперативники УБОЗ отримали інформацію про те, що місцевий мешканець за винагороду в сумі 2500 гривень замовив викрадення молодої жінки, своєї колишньої співмешканки. Злочин було імітовано: під час передачі частини суми у 2000 гривень оперативники затримали зловмисника. Під час огляду у нього було вилучено наручники та шприц з невідомою рідиною, склад якої встановлюють експерти.

За даним фактом слідче управління УМВС у Чернівецькій області порушило кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст.146 (незаконне позбавлення волі або викрадення людини) Кримінального кодексу України.

Прес-служба ГУБОЗ МВС України

You may also like...