Криминальная хроника Украины

Упродовж минулої доби до органів внутрішніх справ України надійшла 4600 заяв про злочини. Вжитими заходами 1888 (41,1 %) з них розкрито «за гарячими слідами». Серед розкритих злочинів – 2 вбивства, 5 факти завдання тяжких тілесних ушкоджень, 6 розбійних нападів, 40 пограбувань, 1 факт незаконного заволодіння транспортними засобами. За незаконне зберігання зброї затримано 35 осіб. У правопорушників вилучено 3 обрізи мисливських рушниць, 4 одиниці саморобної вогнепальної зброї, гранату, 700 г вибухівки та 678 набоїв.

За злочини у сфері обігу наркотичних засобів та психотропних речовин затримано 22 особи, у яких вилучено 13,4 кг наркотичних засобів.

За адміністративні правопорушення, вчинені в громадських місцях, до відповідальності притягнуто 5234 особи.

За порушеними кримінальними справами заарештовано 56 осіб.

Протягом минулої доби порушено 172 кримінальні справи за злочинами економічної спрямованості, з них 69 – у сфері службової діяльності, у тому числі 9 – про хабарництво.

Працівниками Державтоінспекції припинено 24540 порушень Правил дорожнього руху, допущених водіями, у тому числі 1160 фактів керування транспортом особами, які перебували в нетверезому стані, здійснені виїзди й надано допомогу потерпілим у 157 дорожньо-транспортних пригодах, у яких 22 особи загинули та 222 – травмовані.

В селищі Кіровоградської області в парковій зоні було знайдено мертвою з ознаками удушення громадянку. У результаті проведення оперативно-розшукових заходів затримано місцевого жителя. Попередньо встановлено, що він уночі в зазначеному парку під час спроби зґвалтування задушив потерпілу й викрав у неї сумочку, у якій знаходився мобільний телефон та особисті речі.

У столиці на території загальноосвітньої школи було знайдено мертвою з ножовими пораненнями невідому жінку. Нею виявилася жителька села Черкаської області. У результаті проведення оперативно-розшукових заходів затримано місцевого жителя, без постійного місця роботи. Попередньо встановлено, що він увечері на території згаданої школи під час сварки після спільного вживання спиртних напоїв вбив ножем потерпілу.

В місті Бровари Київської області на вулиці було знайдено в непритомному стані з ножовим пораненням шиї громадянина, який невдовзі в лікарні помер. У результаті проведення оперативно-розшукових заходів затримано жителя села Броварського району згаданої області. Попередньо встановлено, що він увечері на вулиці під час раптово виниклої сварки заподіяв смертельні тілесні ушкодження потерпілому.

У місті Харків в результаті проведення оперативно-розшукових заходів затримано 30-річного громадянина Російської Федерації (в Україні перебував у гостях). Попередньо встановлено, що він уночі на вулиці в жительки селища Харківської області, відібрав мобільний телефон та золотий ланцюжок.

У Тернополі в результаті проведення оперативно-розшукових заходів затримано 34-річного громадянина Грузії (мета перебування в Україні з’ясовується). Попередньо встановлено, що він удень з автомашини місцевого жителя, викрав барсетку, у якій знаходилося 6 тис. доларів США та 1 тис. гривень.

У місті Одеса в результаті проведення оперативно-розшукових заходів затримано двох громадян Республіки Молдова (мета перебування в Україні з’ясовується). Попередньо встановлено, що вони вдень 18 липня на одному з ринків шахрайським шляхом заволоділи промисловими товарами на суму 45 тис. гривень у жителя міста Суми, приватного підприємця (вилучено).

У місті Красний Луч Луганської області за місцем проживання 38-річного громадянина, без постійного місця роботи, вилучено 300 г вибухівки.

На Волині працівниками Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрито працівника дошкільним навчального закладу. Вона вимагала та отримала відповідно 3 тис. грн. та 300 доларів США хабарів від двох місцевих жительок за сприяння останнім в оформленні та влаштуванні їхніх дітей до згаданого закладу. Органами прокуратури порушено кримінальну справу за ознаками злочину передбаченого ч.2 ст.368 КК України (одержання хабара).

На Донеччині працівниками Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрито посадовця шахти, головного бухгалтера й виконуючої обов’язки бухгалтера зазначеної шахти. Вони впродовж 2005-2006 років, у порушення вимог Законів України «Про оподаткування прибутку підприємств» та «Про податок на додану вартість», здійснили незаконне списання основних засобів виробництва з віднесенням їх фактичної вартості на валові витрати підприємства. Унаслідок цього державі завдано збитки на суму 746 тис. гривень. Органами прокуратури порушено кримінальну справу за ознаками злочину передбаченого ч.2 ст.367 КК України (службова недбалість).

На Полтавщині працівниками Державної служби боротьби з економічною злочинністю працівника відділу земельних ресурсів однієї з райдержадміністрацій. Він у 1996 році, у порушення вимог Закону України «Про охорону культурної спадщини», здійснив роздержавлення і розпаювання земель загальною площею 4,5 га, на яких знаходиться пам’ятка археології. Унаслідок цього державі завдано збитки на загальну суму 25,6 млн. гривень. Органами прокуратури порушено кримінальну справу за ознаками злочину передбаченого ч.3ст.365 КК України (перевищення влади або службових повноважень).

ДЗГ МВС України

You may also like...