Если сбежавший «Гепа» не явится завтра к следователю, его ждут «иные последствия»

Слідчий у «справі Кернеса» прокоментував обставини його виклику на допитЯк вже повідомлялося, 23 липня на 9 годину ранку до МВС України було запрошено секретаря Харківської міської ради Геннадія Кернеса для продовження допиту, розпочатого напередодні, однак той проігнорував виклик слідчого. У коментарі для засобів масової інформації старший слідчий Головного слідчого управління МВС України, у провадженні якого перебуває згадана справа, зазначив:

– Мною неодноразово викликався для допиту в якості свідка по кримінальній справі секретар Харківської міської ради Кернес Геннадій Адольфович. У зв’язку з ігноруванням ним викликів до слідчого, 22 липня 2008 року було здійснено його примусовий привід до Головного слідчого управління МВС України, де його було допитано в якості свідка по цій справі.

По закінченню робочого дня допит було перервано та Геннадію Адольфовичу намагалися вручити повістку, відповідно до якої він повинен з’явитися у Міністерство внутрішніх справ України 23 липня 2008 року о 9 ранку. Від отримання повістки він відмовився, тому йому дана повістка була оголошена вголос.

Сьогодні секретар Харківської міської ради Геннадій Кернес не з’явився на допит до слідчого, призначений на дев’яту годину ранку. І зробив це свідомо, відмовившись отримати повістку.

Хочу попередити пана Кернеса, що ігнорування викликів на допит до слідчого передбачає не лише примусовий привід, як це було вчора, а й інші правові наслідки.

Користуючись нагодою, хочу повідомити через засоби масової інформації, що ми очікуємо пана Кернеса на допит в МВС України завтра, 24 липня, на дев’яту годину ранку.

ДЗГ та МД МВС України

You may also like...