Як в Шостці чоловіків лупцювали…

«Не було б смішно, якби не було так сумно», – це народне прислів’я в деяких випадках можна пристосувати і к міліцейській кримінальній хроніці. Так в Шостці міліція зафіксувала два кумедних випадки, які потерпілим сторонам коштували поламаних ребер, а обвинувачуваним – порушенням карних справ.

Одного дня житель Шостки найняв двох чоловіків, щоб вони пропололи йому картоплю, мовляв дуже багато бур’яну виросло, а він на милицях ходе, тому і лад дати не спроможний. В якості оплати запропонував горілку. Останні радо погодились. Коли господар пішов, робітники вирішили не перетруджувати себе „ тяжкою» працею, прополовши декілька рядків сіли пообідати хазяйською горілкою. За „ приємною трапезою» непомітно пройшло декілька годин. Натомість господар городу, не всидівши вдома, вирішив вийти і перевірити роботу. Побачивши, що найманці замість діла полягали в траву і відпочивають, він дуже розлютився. Почалась сварка, яка потім переросла в бійку. Схопивши до рук милиці чоловік почав лупцювати ними по спинах своїх земляків. І так розходився, що зламав одну з милиць. І чоловіки теж постраждали. В одного – синці та забої, в іншого – декілька поламаних ребер та травми голови.

Героями іншої пригоди стали батько з сином, які теж приїхали працювати на свою земельну ділянку і були неприємно вражені тим фактом, що невідомі «господарі» скосили майже половину городніх посівів зернових. Сусіди підказали, що бачили, як двоє чоловіків приїздили на велосипеді косити овес. Щоб спіймати крадіїв батько із сином вирішили зробити засідку в кущах. Стемніло. Довго чекати не довелося. На велосипеді приїхав чоловік ( пізніше зясувалося – 84-літній) і почав косити. Розгнівані господарі розбиратися не стали. Добряче відлупцювавши старенького, вони штовхнули його на каміння, той впав, зламав два ребра. Та й ще велосипед відібрали, мовляв не заплатиш за овес 150грн, не повернемо.

А в ранці дідусь звернувся до міліції, де скаржився на погане самопочуття і запевняв правоохоронців, що вівса не чіпав, просто поруч скошував траву. Так це чи ні, тепер розбирається міліція. Поки що за фактом нанесення тілесних ушкоджень правоохоронці порушили кримінальну справу.

Ельвіра Біганова, СЗГ УМВС Сумська область

You may also like...