Криминальная хроника Украины на 12.08.08

Упродовж минулої доби до органів внутрішніх справ України надійшло 3 813 заяв про злочини. Вжитими заходами 1 746 (45,8%) з них розкрито «за гарячими слідами». Серед розкритих злочинів – 3 вбивства, 16 фактів завдання тяжких тілесних ушкоджень, 7 розбійних нападів, 46 пограбувань, 13 фактів незаконного заволодіння транспортними засобами. За незаконне зберігання зброї затримано 8 осіб. У правопорушників вилучено дві одиниці саморобної вогнепальної зброї, 100 грамів вибухівки та 170 набоїв.

За злочини у сфері обігу наркотичних засобів та психотропних речовин затримано 50 осіб, у яких вилучено 25,1 кілограмів наркотичних засобів.

За адміністративні правопорушення, вчинені в громадських місцях, до відповідальності притягнуто 4 990 осіб.

За порушеними кримінальними справами заарештовано 24 особи.

Протягом минулої доби порушено 76 кримінальних справ за злочинами економічної спрямованості, з них 23 – у сфері службової діяльності, у тому числі 3 – про хабарництво.

Працівниками Державтоінспекції зафіксовано 765 дорожньо-транспортних пригод, у яких 29 осіб загинули та 230 – травмовані.

У Жовтневому районі Миколаївської області поблизу села Лиманів було знайдено в лимані труп з рубаною раною голови та зв’язаними кінцівками. Ним виявився 29-річний чоловік, житель обласного центру, безробітний. У результаті проведення оперативно-розшукових заходів за підозрою в скоєнні вбивства затримано двох жителів міста Миколаїв віком 31 та 35 років. Попередньо встановлено, що вони вдень 2 серпня поблизу вказаного села під час сварки та після спільного вживання спиртних напоїв заподіяли смертельні тілесні ушкодження потерпілому, а тіло, з метою приховування злочину, вкинули до лиману.

У місті Одесі в результаті проведення оперативно-розшукових заходів затримано 22-річного громадянина Республіки Молдови (в Україні перебуває з метою працевлаштування). Попередньо встановлено, що він увечері 10 серпня, перебуваючи в квартирі 29-річної громадянки, зґвалтував та задушив останню, а тіло, з метою приховування злочину, загорнув у ковдру, виніс на вулицю й підпалив.

В Одесі у результаті проведення оперативно-розшукових заходів викрито раніше затриманих за скоєння грабежів 24-річного місцевого жителя та 20-річного громадянина Республіки Молдови. Попередньо встановлено, що вони ввечері 19 липня на вулиці відібрали у 60-річної пенсіонерки, жительки вказаного міста, ювелірні вироби.

На Донеччині працівниками Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрито двох посадовців Східної регіональної митниці. Вони вимагали та отримували хабарі від приватних підприємців за прискорення митних оформлень вантажів та внесення неправдивих відомостей до митних декларацій з метою зменшення розміру обов’язкових платежів. Задокументовано сім фактів отримання правопорушниками хабарів на загальну суму понад 40 тисяч гривень. Прокуратурою Донецької області порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст.368 (одержання хабара) КК України.

У Луганській області працівниками Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрито начальника одного з відділів Луганської міської ради. Він занизив орендну плату місцевому комунальному підприємству за розміщення рекламної продукції на вулицях, чим завдав збитки місцевому бюджету на суму понад 780 тисяч гривень. Прокуратурою міста Луганська порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст.367 (службова недбалість) КК України.

На Одещині працівниками Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрито службовця одного з управлінь Державного комітету України з промислової безпеки, охорони праці та гірничого нагляду. Він вимагав та отримав 300 доларів США хабара від приватного підприємця за погодження акту з прийняття в експлуатацію збудованого об’єкта. Органами прокуратури міста Одеси порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст.368 (одержання хабара) КК України.

У Харкові працівниками Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрито двох працівників одного з харківських університетів. Вони незаконно використали майже 191,7 тисяч гривень, призначених на розробку та виготовлення дослідно-промислового зразка технологічного комплексу у якості оплати за виконані роботи співробітникам зазначеного закладу. Слідчим відділом Харківського міськуправління внутрішніх справ порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.5 ст.191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) КК України

ДЗГ МВС України

You may also like...