Криминальная хроника Украины на 17-18.08.2008

Криминальная хроника Украины на 17-18.08.200817.08.2008

Упродовж минулої доби до органів внутрішніх справ України надійшло 3 046 заяв про злочини. Вжитими заходами 1 331 (43,7%) з них розкрито «за гарячими слідами». Серед розкритих злочинів – 4 вбивства, 8 фактів завдання тяжких тілесних ушкоджень, 27 пограбувань, 1 розбійний напад, 7 фактів незаконного заволодіння транспортними засобами.

За незаконне зберігання зброї затримано 5 осіб. У правопорушників вилучено пістолет, чотири обрізи мисливських рушниць, гранату, 100 грамів вибухівки та 180 набоїв.

За злочини у сфері обігу наркотичних засобів та психотропних речовин затримано 56 осіб, у яких вилучено 36,4 кілограмів наркотичних засобів.

За адміністративні правопорушення, вчинені в громадських місцях, до відповідальності притягнуто 4 741 особу.

За порушеними кримінальними справами заарештовано 28 осіб.

Протягом минулої доби порушено 52 кримінальні справи за злочинами економічної спрямованості, з них 18 – у сфері службової діяльності, у тому числі 3 – про хабарництво.

Працівниками Державтоінспекції зафіксовано 849 дорожньо-транспортних пригод, у яких 22 особи загинули та 241 – травмовано.

У місті Харцизьку Донецької області затримано 33-річного громадянина Грузії (мета перебування в Україні з’ясовується). Попередньо встановлено, що він увечері розбив шибку вікна, проник до квартири 19-річної безробітної мешканки вказаного міста, викрав 500 доларів США та вироби із золота.

У місті Одесі в результаті проведення оперативно-розшукових заходів затримано чотирьох громадян Республіки Молдови віком від 24 до 30 років (в Україні перебувають з метою працевлаштування). Попередньо встановлено, що вони у лісосмузі зґвалтували 36-річну місцеву жительку, без постійного місця роботи.

У селі Куйбишевці Єланецького району Миколаївської області в результаті проведення оперативно-розшукових заходів затримано 29-річного місцевого жителя, без постійного місця роботи. Попередньо встановлено, що він уночі на сільському кладовищі викрав металеві фрагменти з восьми могил. Викрадене вилучено.

На Вінничині працівниками Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрито посадових осіб однієї з міських рад. Вони підробили бухгалтерські звіти й незаконно перерахували з місцевого бюджету 50 тисяч гривень товариству з обмеженою відповідальністю для проведення ремонтних робіт з реконструкції тротуару в місті (роботи фактично не проводилися). Прокуратурою району порушено кримінальну справу за ознаками злочинів, передбачених ч.2 ст.364. (зловживання владою або службовим становищем) та ч.2 ст.366 (службове підроблення) КК України.

У місті Дніпропетровську працівниками Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрито посадових осіб товариства з обмеженою відповідальністю. Вони у квітні поточного року надали до податкової інспекції декларацію, яка містила неправдиві відомості про отриманий прибуток. У результаті протиправних дій правопорушників державний бюджет недоотримав 2,1 мільйонів гривень податку на додану вартість. Органами прокуратури порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.1 ст.366 (службове підроблення) КК України.

18.08.2008

Упродовж минулої доби до органів внутрішніх справ України надійшло 2 423 заяви про злочини. Вжитими заходами 1 021 (42,1%) з них розкрито «за гарячими слідами». Серед розкритих злочинів – 5 вбивств, 11 фактів завдання тяжких тілесних ушкоджень, 20 пограбувань, 2 розбійні напади, 6 фактів незаконного заволодіння транспортними засобами.

За незаконне зберігання зброї затримано 4 особи. У правопорушників вилучено обріз мисливської рушниці, дві одиниці саморобної вогнепальної зброї та 50 набоїв.

За злочини у сфері обігу наркотичних засобів та психотропних речовин затримано 19 осіб, у яких вилучено 10,8 кілограмів наркотичних засобів.

За адміністративні правопорушення, вчинені в громадських місцях, до відповідальності притягнуто 4 352 особи.

За порушеними кримінальними справами заарештовано 12 осіб.

Протягом минулого тижня порушено 654 кримінальні справи за злочинами економічної спрямованості, з них 230 – у сфері службової діяльності, у тому числі 28 – про хабарництво.

Працівниками Державтоінспекції зафіксовано 749 дорожньо-транспортних пригод, у яких 34 особи загинули та 259 – травмовані.

У селі Червоній Кам’янці Олександрійського району Кіровоградської області затримано 23-річну місцеву жительку, без постійного місця роботи. Попередньо встановлено, що вона вночі в зазначеному селі у будинку свого 29-річного співмешканця (без постійного місця роботи, раніше судимого) під час сварки, що виникла на ґрунті неприязних відносин, задушила господаря та його 67-річну матір, пенсіонерку.

У селі Дозорному Чорноморського району Автономної Республіки Крим у своєму будинку було знайдено мертвою з ножовим пораненням шиї 73-річну пенсіонерку. У результаті проведення оперативно-розшукових заходів за підозрою в скоєнні вбивства затримано 19-річного місцевого жителя, без постійного місця роботи. Попередньо встановлено, що він увечері у будинку потерпілої під час сварки та після спільного вживання спиртних напоїв вбив ножем господарку.

На Донеччині працівниками Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрито посадовця одного із державних підприємств. Він упродовж двох останніх років, у порушення вимог Закону України “Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування”, не сплатив до Пенсійного Фонду України обов’язкові платежі, чим завдав збитки державі на загальну суму 116 тисяч гривень. Органами прокуратури порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст.364 (зловживання владою або службовим становищем) КК України.

В Івано-Франківській області працівниками Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрито посадових осіб однієї з державних організацій, товариства з обмеженою відповідальністю та двох приватних підприємців. Вони підробили товарно-транспортні накладні щодо реалізації згаданій державній організації 5,9 тисяч кубічних метрів лісоматеріалів вартістю 1,25 мільйонів (фактично було експортовано до Республіки Молдови приватній фірмі), за що незаконно отримали прибуток у сумі 144,4 тисяч доларів США, який використали на потреби зазначеного товариства. Прокуратурою області порушено кримінальну справу за ознаками злочинів, передбачених ч.2 ст.209 (легалізація (відмивання) доходів, одержаних злочинним шляхом), ч.2 ст.364 (зловживання владою або службовим становищем) та ч.2 ст.366 (службове підроблення) КК України.

У Чернівецькій області працівниками Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрито посадових осіб міжрайонного управління водного господарства. Вони не забезпечили належну організацію роботи з нагляду та дотриманням правил експлуатації гідротехнічних споруд на території одного з районів, унаслідок чого під час повені в липні місяці відбувся прорив зазначених споруд й підтоплення одного з сіл згаданого району, чим було завдано збитки місцевим жителям на суму понад 297 тисяч гривень. Прокуратурою області порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст.367 (службова недбалість) КК України.

ДЗГ МВС України

You may also like...