Криминальная хроника Украины на 27.08.2008

Упродовж минулої доби до органів внутрішніх справ України надійшло 3741 заява про злочини. Вжитими заходами 1 625 (43,4%) з них розкрито «за гарячими слідами». Серед розкритих злочинів – 4 вбивства, 3 факти завдання тяжких тілесних ушкоджень, 3 розбійні напади, 34 пограбування, 5 фактів незаконного заволодіння транспортними засобами. За незаконне зберігання зброї затримано 15 осіб. У правопорушників вилучено карабін, обріз мисливської рушниці, чотири одиниці саморобної вогнепальної зброї та 1,9 тис. набоїв.

За злочини в сфері обігу наркотичних засобів та психотропних речовин затримано 45 осіб. У них вилучено 27,1 кг наркотиків.

За адміністративні правопорушення, вчинені в громадських місцях, до відповідальності притягнуто 6 072 особи.

За порушеними кримінальними справами заарештовано 24 особи.

Упродовж минулої доби порушено 102 кримінальних справ за злочинами економічної спрямованості, з них 40 – у сфері службової діяльності, у тому числі 5 – про хабарництво.

Працівниками Державтоінспекції зафіксовано 166 дорожньо-транспортних пригод з потерпілими, у яких 16 осіб загинули та 205 – травмовані.

У місті Овручі Житомирської області в результаті проведення оперативно-розшукових заходів міліцією затримано трьох місцевих жителів (1985 – 1989 р.н., без постійного місця роботи та студентка Житомирського державного педагогічного університету ім. І.Франка, один раніше судимий). Попередньо встановлено, що вони вночі 26 серпня в Житомирському районі на території дачного масиву у салоні автомашині ГАЗ 24-річного жителя обласного центру, водія таксі, вбили його ножем, викрали 300 грн. виручки й мобільний телефон. Після цього зловмисники викинули тіло потерпілого (знайдено) із згаданої автомашини та на ній втекли. Вжитими заходами зазначену автомашину знайдено на вулиці згорілою.

У місті Херсоні декілька днів тому в своїй квартирі було знайдено мертвим з ножовим пораненням грудей 39-річного безробітного. У результаті проведення оперативно-розшукових заходів міліцією затримано 36-річного жителя Голопристанського району Херсонської області та 33-річну жительку Тарутинського району Одеської області, обоє без постійного місця роботи. Попередньо встановлено, що вони ввечері 23 серпня в згаданій квартирі вбили господаря під час сварки після спільного вживання спиртних напоїв.

В Уманському районі Черкаської області в результаті проведення оперативно-розшукових заходів міліцією затримано трьох місцевих жителів віком від 38 до 58 років, усі без постійного місця роботи. Попередньо встановлено, що вони в квітні цього року в лісі під час сварки на ґрунті неприязних відносин вбили ножем 32-річного жителя Христинівського району згаданої області, а тіло закопали (знайдено).

У місті Севастополі нещодавно на вулиці було знайдено мертвим з ножовим пораненням шиї 33-річного безробітного, раніше судимого місцевого жителя та в непритомному стані з аналогічним пораненням – 50-річного жителя цього ж міста (госпіталізовано). У результаті проведення оперативно-розшукових заходів міліцією затримано 38-річного місцевого жителя, без постійного місця роботи, раніше судимого. Попередньо встановлено, що він уночі 14 серпня на вулиці згаданого міста заподіяв зазначені поранення потерпілим під час раптово виниклої сварки.

У Василівському районі Запорізької області 56-річний житель обласного центру пострілом із власної зареєстрованої мисливської рушниці заподіяв дробове поранення грудей 29-річній жительці районного центру, яка проходила по вулиці поруч з його дачною ділянкою. Підозрюваного затримано. Зброю вилучено.

У місті Одесі в результаті проведення оперативно-розшукових заходів міліцією затримано 20-річного громадянина Республіки Молдови (мета перебування в Україні з’ясовується). Попередньо встановлено, що він удень 10 червня цього року біля ринку “7-й кілометр” викрав у 45-річного жителя Біляївського району Одеської області ланцюжок із золота.

У Чернівецькій області працівниками Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрито посадових осіб Глибоцького відділення Чернівецької обласної дирекції одного з акціонерних банків. Вони впродовж двох минулих років підробили документи й оформили на підставних осіб кредити на суму 712 тис. грн., а грошові кошти привласнили. Прокуратурою області порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст.364 КК України (зловживання владою або службовим становищем).

На Луганщині працівниками Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрито посадових осіб одного з виробничих підприємств інвалідів, які розтратили основні засоби підприємства (верстати та обладнання, яке було придбане за бюджетні кошти), чим завдали збитки державі на загальну суму понад 670 тис. гривень. Органами прокуратури порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.5 ст.191 КК України (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем).

На Дніпропетровщині працівниками Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрито посадових осіб оздоровчого комплексу, які в 2004 році підробили документацію щодо реконструкції комплексу будівель та споруд на території згаданої бази та акти прийому виконаних робіт (фактично роботи не проводилися). Таким чином засновникам згаданого підприємства завдано збитки на загальну суму 3,2 млн. гривень. Органами прокуратури порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.1 ст.366 КК України (службове підроблення).

На Закарпатті працівниками Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрито службових осіб відкритого акціонерного товариства, які в квітні та травні цього року оформили акти прийому виконаних підрядних робіт з відбудови берегоукріплень на руслі річки Теребля й внесли до них неправдиві відомості, що в подальшому стало підставою для перерахування державним підприємством вказаному товариству 886,1 тис. гривень. Органами прокуратури порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст.366 КК України (службове підроблення).

ДЗГ та МД МВС України

You may also like...