Признание парня в доносительстве на «зоне» стоило ему жизни

Часто коло спілкування формується від інтересів особистостей, 46-річного Руслана та 34-річного Олега поєднувало спільне минуле. Познайомились вони близько десяти років назад «на зоні», де відбували покарання за крадіжки. На шлях виправлення чоловіки на жаль так і не стали. Руслан після першого ув’язнення, ще тричі потрапляв за грати, а Олег в свої молоді роки встиг повторно відсидіти належний йому строк. Обидва були раніше судимі лише за крадіжи. Але в цей раз Руслан змінив свій типовий вид злочину на більш серйозний – вбивство людини, а саме свого найліпшого приятеля Олега.

Сталося це в смт. Гребінки Васильківського району Київської області в будинку де і проживав господар Руслан. Чоловіки з не легким минулим заробляли в останній час собі на життя тим, що розвантажували товар на місцевому ринку. Отримуючи за свою працю якусь копійчину, витрачали її зазвичай на оковиту. Цей раз був не виняток. Друзі розпивали спиртні напої в помешканні Руслана, оскільки той в будинку проживав один, як говорить старе прислів’я «мій будинок, моя фортеця». Вони були впевнені, що їхньому застіллю та спілкуванню ніхто не буде заважати. Після чергової чарки молодшого за віком парубка Олега потягнуло на відвертість, оскільки його давно бентежили не до сказані ним «грішки» перед Русланом. Парубок зізнався досвідченому «зеку» про те, що на зоні йому довелося доносити потрібну для оперативників колонії інформацію і в тому числі на Руслана. Ця новина шокувала чоловіка, адже він вважав Олега найліпшим товаришем. Відповівши парубку, що в кримінальному світі «стукачам» не пробачають, Руслан розпочав бійку. Відчувши, що не здолає міцного зрадника, схватив кухонний ніж та почав ним наносити удари по тілу Олега. Припинивши свій гнів злодій бачив, що Олег ще дихає, але навіть і не подумав надати потерпілому медичну допомогу, лишив його помирати в муках до ранку. Вночі скрізь сон жорстокий месник чув благання парубка про допомогу, але всі прохання були ним проігноровані. Приблизно о сьомій годині ранку, добре виспавшись злочинець підійшов до тіла Олега, впевнившись що воно мертве вирішив його закопати на своєму подвір’ї. Яму викопав в трьох метрах від свого будинку, туди перетягнув і вкинув труп, який притрусив зверху землею, а щоб не було видно свіжої ділянки з землею, закидав те місце дровами. Навівши чистоту в оселі, помивши підлогу та кухонний ніж від залишків людської крові Руслан зібрався по його словам на роботу, але праця тепер буде його чикати лише в місцях не стіль віддалених.

Злочинець був затриманий співробітниками міліції на території його помешкання, чоловік зізнався у вчиненому. Наразі проти нього порушена кримінальна справа за ст.115 (умисне вбивство) Кримінального кодексу України.

Леся Попович, ВЗГ ГУМВС України в Київській області

You may also like...