Криминальная хроника Украины на 12.11.2008

Упродовж минулої доби до органів внутрішніх справ України надійшло 3 630 заяв про злочини. Вжитими заходами 1 632 (44,9%) з них розкрито «за гарячими слідами». Серед розкритих злочинів – 7 фактів завдання тяжких тілесних ушкоджень, 5 розбійних нападів, 45 пограбувань, 2 факти незаконного заволодіння транспортними засобами.

 За незаконне зберігання зброї затримано 20 осіб. У правопорушників вилучено гвинтівку, обріз мисливської рушниці, 2 одиниці саморобної вогнепальної зброї, гранату, 1,9 кілограма вибухівки та 290 набоїв.

 За злочини в сфері обігу наркотичних засобів та психотропних речовин затримано 58 осіб, у яких вилучено 7,1 кілограма наркотичних засобів

 За адміністративні правопорушення, вчинені в громадських місцях, до відповідальності притягнуто 5 680 осіб.

 За порушеними кримінальними справами заарештовано 33 особи.

 Протягом минулої доби порушено 46 кримінальних справ за злочинами економічної спрямованості, з них 13 – у сфері службової діяльності, у тому числі 2 – про хабарництво.

 Працівниками Державтоінспекції зафіксовано 136 дорожньо-транспортних пригод з потерпілими, у яких 15 осіб загинули та 155 – травмовані.

 У місті Макіївці Донецької області у своїй квартирі було знайдено в непритомному стані 66-річного пенсіонера, який невдовзі помер у лікарні. За висновком судово-медичної експертизи його смерть сталася внаслідок травми голови. У результаті проведення оперативно-розшукових заходів міліцією за підозрою в нанесенні смертельних тілесних ушкоджень затримано 36-річного громадянина Російської Федерації. Попередньо встановлено, що він увечері в будинку потерпілого заподіяв смертельні тілесні ушкодження господарю під час сварки та після спільного вживання спиртних напоїв

 У столиці із заявою до міліції звернулася 47-річна киянка. Вона повідомила, що із її службового кабінету невідомий викрав  10 тисяч гривень, 2 тисячі доларів США, тисячу євро та два мобільних телефони, які знаходилися у її сумочці. У результаті проведення оперативно-розшукових заходів затримано 32-річну безробітну місцеву жительку. Частину викраденого вилучено.

 У одному з міст Донеччини працівниками міліції затримано 37-річного безробітного чоловіка, за місцем проживання якого вилучено 1,9 кілограма вибухівки.

 У місті Київ на залізничній станції Київ-Пасажирський у поїзді затримано 33-річного безробітного громадянина у якого вилучено близько 1 тис. таблеток «екстазі».

 У Києві на вулиці затримано 22-річного безробітного жителя Донецької області, у якого вилучено 170 грамів амфетаміну.

 У Вінницькій області працівниками Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрито директора відкритого акціонерного товариства. Він у 2005 році надав неправдиві відомості щодо наявності заставного майна до іншого відкритого акціонерного товариства й незаконно отримав кредит у сумі 5 мільйонів гривень. Слідчими органами МВС порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст.366 (службове підроблення) КК України.

 У місті Київ працівниками Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрито службовця Державної податкової інспекції одного із районів столиці. Він отримав 300  доларів США хабара від приватного підприємця за зменшення розміру штрафних санкцій за виявлені порушення в підприємницькій діяльності. Органами прокуратури порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.1 ст.368 (одержання хабара) КК України.

 У Луганській області працівниками Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрито посадових осіб закритого акціонерного товариства. Вони  надали неправдиві завищені данні про об’єм виконаних робіт з ремонту приміщень гуртожитків одного із університетів та незаконно отримали з державного бюджету понад 147 тисяч гривень. Прокуратурою району порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.4 ст.191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) КК України.
 
ДЗГ МВС України

You may also like...