Криминальная хроника Украины на 15–17.11.2008

Криминальная хроника Украины на 15–17.11.2008

15.11.2008

 Упродовж минулої доби до органів внутрішніх справ України надійшло 3821 заява про злочини. Вжитими заходами 1582 (41,4%) з них розкрито «за гарячими слідами». Серед розкритих злочинів – 7 фактів завдання тяжких тілесних ушкоджень, 8 розбійних нападів, 39 пограбувань, 3 факти незаконного заволодіння транспортними засобами.

 За незаконне зберігання зброї затримано 22 особи. У правопорушників вилучено 2 пістолети, гвинтівку, 3 обрізи мисливських рушниць, 4 одиниці саморобної вогнепальної зброї, 400 г вибухівки та 355 набоїв.

 За злочини в сфері обігу наркотичних засобів та психотропних речовин затримано 59 осіб, у яких вилучено 23,1 кілограма наркотичних засобів.

 За адміністративні правопорушення, вчинені в громадських місцях, до відповідальності притягнуто 6486 осіб.

 За порушеними кримінальними справами заарештовано 29 осіб.

 Протягом минулої доби порушено 85 кримінальних справ за злочинами економічної спрямованості, з них 22 – у сфері службової діяльності, у тому числі 3 – про хабарництво.

 Працівниками Державтоінспекції зафіксовано 105 дорожньо-транспортних пригод з потерпілими, у яких 13 осіб загинули та 135 – травмовані.

 У місті Єнакієве Донецької області в результаті проведення оперативно-розшукових заходів затримано місцевого жителя. Попередньо встановлено, що він уночі, у липні місяці цього року на вулиці міста під час раптово виниклої сварки заподіяв смертельні тілесні ушкодження громадянину.

 В місті Миколаїв у своїй квартирі було знайдено мертвими з рубаними ранами голови подружжя. У результаті проведення оперативно-розшукових заходів за підозрою в скоєнні вбивства затримано місцевого жителя. Попередньо встановлено, що він увечері зайшов до квартири потерпілих, вбив сокирою і ножем господарів й викрав 30 тис. доларів США, 600 євро та ювелірні вироби. Викрадене вилучено.

 У місті Єнакієве Донецької області в результаті проведення оперативно-розшукових заходів затримано громадянина Грузії (мета перебування в Україні з’ясовується). Попередньо встановлено, що він увечері на вулиці вказаного міста відібрав мобільний телефон у місцевої жительки.

 У місті Одеса в результаті проведення оперативно-розшукових заходів затримано громадянина Грузії. Попередньо встановлено, що він увечері на вулиці згаданого міста з автомашини місцевого жителя, водія відкритого акціонерного товариства, викрав барсетку, у якій знаходилося 1,2 тис. гривень.

 На Черкащині в одному з селищ затримано 33-річного громадянина, без постійного місця роботи, за місцем проживання якого вилучено 235 г вибухівки.

 У місті Вінниця на вулиці затримано жителя села Вінницького району Вінницької області, без постійного місця роботи, раніше судимого, у якого вилучено 50 г героїну.

 На Дніпропетровщині працівниками Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрито директора приватного підприємства. Він у минулому році отримав у Дніпропетровській філії акціонерного комерційного банку 1,2 млн. грн. кредиту й, у порушення вимог Закону України “Про заставу”, незаконно реалізував заставне майно. Унаслідок протиправних дій правопорушника банківській установі завдано збитки на вказану суму. Органами прокуратури порушено кримінальну справу за ознаками злочину передбаченого ч.2 ст.364 КК України (зловживання владою або службовим становищем).

 В Житомирській області працівниками Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрито начальника відділення комерційного банку. Він упродовж 2004-2005 років підробляв документи й оформляв на підставних осіб кредити (загальна сума понад 1 млн. гривень), а грошові кошти привласнював. Органами прокуратури порушено кримінальну справу за ознаками злочинів передбачених ч.5 ст.191, ч.2 ст.364, ч.2 ст.365 та ч.2 ст.366 КК України (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем, зловживання владою або службовим становищем, перевищення влади або службових повноважень та службове підроблення).

16.11.2008

Упродовж минулої доби до органів внутрішніх справ України надійшло 2939 заяв про злочини. Вжитими заходами 1 250 (42,5%) з них розкрито «за гарячими слідами». Серед розкритих злочинів – 2 вбивства, 6 фактів завдання тяжких тілесних ушкоджень, 5 розбійних нападів, 36 пограбувань, 5 фактів незаконного заволодіння транспортними засобами.

За незаконне зберігання зброї затримано 15 осіб. У правопорушників вилучено пістолет, обріз мисливської рушниці, дві одиниці саморобної вогнепальної зброї, 200 грамів вибухівки та 357 набоїв.

За злочини в сфері обігу наркотичних засобів та психотропних речовин затримано 38 осіб. У них вилучено 19,6 кг наркотиків.

За адміністративні правопорушення, вчинені в громадських місцях, до відповідальності притягнуто 3 438 осіб.

За порушеними кримінальними справами заарештовано 25 осіб.

Упродовж минулої доби порушено 34 кримінальні справи за злочинами економічної спрямованості, з них 6 – у сфері службової діяльності.

Працівниками Державтоінспекції зафіксовано 151 дорожньо-транспортну пригоду з потерпілими, у яких 26 осіб загинули та 177 – травмовані.

У місті Макіївці Донецької області на початку листопада ц.р. на вулиці було знайдено в непритомному стані 64-річного місцевого жителя, без постійного місця роботи, який невдовзі помер у лікарні. За висновком судово-медичної експертизи, його смерть сталася внаслідок травми голови. У результаті проведення оперативно-розшукових заходів міліцією затримано 25-річного місцевого жителя, робітника товариства з обмеженою відповідальністю. Попередньо встановлено, що він удень 1 листопада на вулиці зазначеного міста заподіяв смертельні тілесні ушкодження потерпілому під час сварки, що виникла на ґрунті неприязних відносин.

У селищі Маньківці Черкаської області в результаті проведення оперативно-розшукових заходів міліцією затримано 25-річного раніше судимого місцевого жителя. Попередньо встановлено, що він увечері 14 листопада на вулиці зазначеного селища під час сварки після спільного вживання спиртних напоїв пострілом із саморобного пістолета поранив у голову свого 18-річного сусіда, який невдовзі помер у лікарні. Вказаний пістолет вилучено.

У селі Лозовому Краснолиманського району Донецької області міліцією затримано трьох жителів міста Горлівка згаданої області, 1983-1984 р.н., всі без постійного місця роботи, один раніше судимий, які вночі 14 листопада в зазначеному селі на території кладовища викрали металеві фрагменти з 18 могил. Викрадене вилучено.

У Деснянському районі міста Києва міліцією затримано 25-річного місцевого жителя, без постійного місця роботи, у якого вилучено 2 грами героїну. Під час проведення санкціонованого обшуку в квартирі затриманого вилучено ще 50 грамів зазначеного наркотичного засобу.

У Шевченківському районі столиці міліцією затримано 40-річного безробітного киянина, у якого вилучено 2 грами героїну.

У Вінницькій області працівниками Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрито приватного підприємця, яка в минулому році надала до місцевого відділення акціонерного комерційного банку неправдиві відомості щодо наявності заставного майна й незаконно отримала кредит у сумі 328,3 тис. гривень. Прокуратурою міста Вінниці порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст.222 КК України (шахрайство з фінансовими ресурсами).

У Полтавській області працівниками Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрито головного лікаря однієї з районних лікарень, депутата сільської ради, який вимагав та отримав 500 грн. хабара від місцевого жителя за видачу йому медичної довідки для виїзду за кордон. Проводяться заходи щодо встановлення інших фактів хабарництва. Прокуратурою міста Полтави порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст.368 КК України (одержання хабара).

У Черкаській області працівниками Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрито торгового представника державного підприємства, який упродовж двох останніх років привласнив 107,4 тис. грн., отриманих у якості оплати за поставлений товар (продукти харчування), чим завдав збитки згаданому підприємству на вказану суму. Слідчим управлінням УМВС в Черкаській області порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.4 ст.191 КК України (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем).

У Великоберезнянському районі Закарпатської області міліцією затримано групу нелегальних мігрантів у складі семи громадян Китайської Народної Республіки та трьох – Ісламської Держави Афганістан, яких власними автомашинами перевозили двоє місцевих жителів віком 32 та 18 років.

У Шевченківському районі міста Києва в одній з квартир затримано групу нелегальних мігрантів у складі п’яти громадян Ісламської Держави Афганістан та п’яти – Арабської Республіки Єгипет.

У Голосіївському районі столиці в одній з квартир затримано групу нелегальних мігрантів у складі п’яти громадян Арабської Республіки Єгипет.

17.11.2008

Упродовж минулої доби до органів внутрішніх справ України надійшло 2289 заяв про злочини. Вжитими заходами 922 (40,3%) з них розкрито «за гарячими слідами». Серед розкритих злочинів – 4 вбивства, 7 фактів завдання тяжких тілесних ушкоджень, 1 розбійний напад, 19 пограбувань, 4 факти незаконного заволодіння транспортними засобами.

 За незаконне зберігання зброї затримано 3 осіб. У правопорушників вилучено пістолет, дві одиниці саморобної вогнепальної зброї та 40 набоїв.

 За злочини в сфері обігу наркотичних засобів та психотропних речовин затримано 26 осіб. У них вилучено 7,2 кг наркотиків.

 За адміністративні правопорушення, вчинені в громадських місцях, до відповідальності притягнуто 3 649 осіб.

 За порушеними кримінальними справами заарештовано 21 особу.

 Упродовж минулого тижня порушено 387 кримінальних справ за злочинами економічної спрямованості, з них 127 – у сфері службової діяльності, у тому числі 14 – про хабарництво.

 Працівниками Державтоінспекції зафіксовано 138 дорожньо-транспортних пригод з потерпілими, у яких 30 осіб загинули та 163 – травмовані.

 У Житомирському районі Житомирської області у своєму будинку було знайдено мертвим з ножовими пораненнями 64-річного пенсіонера. У результаті проведення оперативно-розшукових заходів міліцією затримано 68-річного пенсіонера, односельця потерпілого. Попередньо встановлено, що він удень 15 листопада в будинку потерпілого вбив ножем господаря під час сварки після спільного вживання спиртних напоїв.

 У місті Одесі на вулиці було знайдено в непритомному стані з ножовим пораненням грудей 35-річного жителя Білозерського району Херсонської області, без постійного місця роботи, який невдовзі в лікарні помер. У результаті проведення оперативно-розшукових заходів міліцією затримано 31-річного одесита, який уночі 14 листопада на вулиці згаданого міста заподіяв ножем смертельні тілесні ушкодження потерпілому під час раптово виниклої сварки.

 У місті Донецьку в результаті проведення оперативно-розшукових заходів міліцією затримано 36-річного громадянина Республіки Азербайджан. Попередньо встановлено, що він удень 16 листопада в будинку 63-річного пенсіонера під час сварки після спільного вживання спиртних напоїв ножем поранив господаря в живіт. Потерпілого госпіталізовано.

 У місті Одесі в результаті проведення оперативно-розшукових заходів міліцією затримано трьох громадян Грузії, 1956 – 1981 р.н. Попередньо встановлено, що вони вдень 15 листопада на вулиці згаданого міста з автомашини “Фольксваген” місцевого жителя, приватного підприємця, викрали сумку, у якій знаходилися особисті документи, 200 євро та 500 гривень. Частину викраденого вилучено.

 У Дніпровському районі міста Києва міліцією затримано 21-річного громадянина Грузії. Попередньо встановлено, що він за декілька хвилин до цього відібрав у 21-річного киянина 300 гривень. Викрадене вилучено.

 В Автономній Республіці Крим працівниками Державної служби боротьби з економічною злочинністю та СБУ викрито жителя міста Ялти, який вимагав та отримав 120 тис. доларів США хабара від місцевої жительки нібито для передачі їх, у якості хабара, посадовим особам Ялтинської міськради за сприяння у виділенні земельної ділянки площею 0,09 га. Прокуратурою міста Ялти порушено кримінальну справу за ознаками злочинів, передбачених ч.4 ст.190 та ч.1 ст.369 КК України (шахрайство та давання хабара)

 У Донецькій області працівниками Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрито голову автогаражного кооперативу, який вимагав та отримав 27 тис. грн. хабара від місцевого жителя за прийняття його до членів кооперативу та виділення земельної ділянки для будівництва гаража. Прокуратурою одного з районів міста Маріуполя порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст.368 КК України (одержання хабара).

 На Запоріжжі працівниками Державної служби боротьби з економічною злочинністю та відділу по боротьбі з корупцією в органах ДПС ДПА в області викрито у хабарництві одного з керівників державної податкової адміністрації в Запорізькій області та комерційного директора приватного підприємства. Остання звернулася до директора товариства з обмеженою відповідальністю з пропозицією щодо вирішення питання про зменшення сум податкових зобов’язань та штрафних санкцій, які були нараховані згаданому товариству після перевірки, при умові передачі 100 тис. грн. хабара посадовим особам податкових органів Запорізької області. Після переказу зазначених коштів на розрахункові рахунки, відкриті в одному з банків на ім’я згаданого підприємця та її дочки, на адресу вказаного ТОВ надійшло рішення ДПА в Запорізькій області, підписане згаданим посадовцем обласної ДПА, про відміну рішення ДПІ в одному з районів міста Запоріжжя щодо стягнення зі згаданого товариства штрафних санкцій. Обох посадовців затримано. Проводяться заходи щодо встановлення інших фактів отримання хабарів. Обласною прокуратурою порушено кримінальну справу за ознаками злочинів, передбачених ч.2 ст.368 та ч.1 ст.369 КК України (одержання хабара та давання хабара).

 У місті Севастополі працівниками Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрито директора товариства з обмеженою відповідальністю та місцевого жителя – представника за дорученням зазначеного товариства, які створили згадане фіктивне товариство й впродовж січня – серпня цього року через його розрахункові рахунки незаконно здійснили фінансові операції на суму понад 1,5 млн. гривень. Слідчим управлінням УМВС в місті Севастополі порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.1 ст.205 КК України (фіктивне підприємництво).

ДЗГ МВС України

You may also like...