Два життя за порцію адреналіну

Нещодавно на Київщині правоохоронці затримали  зловмисників, які  вбивали своїх жертв, з метою  здійснення крадіжок.

 Один із таких жорстоких злочинів стався в місті Березань, що в Київській області, де і проживали порушники  закону.

 Троє чоловіків, які раніше притягувалися до кримінальної відповідальності за крадіжки та грабежі, а один з них навіть за вбивство, в невеликому містечку  не мали постійного заробітку. Джерелом їхнього доходу були лише дрібні підробітки на місцевих будівництвах. Таке життя колишнім «зекам» почало набридати, їм не вистачало того адреналіну в крові, який  відчували при здійсненні злочинів.

 В один із вечорів у розмові між собою раніше судимі дійшли висновку – повернутися до протиправних вчинків.

 Жертвами своїх злочинів слабкі злодюги вирішили обрати самотніх пенсіонерів, оскільки вони є найбільш слабкою категорією осіб, яку фізично легше здолати. Їх навіть не зупинило те, що на пенсії стареньких особливо не на бенкетуєш.

 Один із злодіїв  в думках одразу згадав місцевого жителя Петра Івановича, який частенько торгував на базарі власно вирощеними овочами та фруктами. Він запропонував своїм приятелям завітати до старенького у гості, думаючи, що в дідусевому будинку вони отримають чималу копійчину.

 Так близько 20-години вечора зловмисники  проникли на  присадибну ділянку Петра Івановича. На подвір’ї, поблизу будинку, побачили трактор, на якому  його власник колись заробляв собі на життя. Порушники закону одразу вирішили розібрати його на запчастини, з метою отримання грошей за метал. Як тільки  розпочали свою брудну справу 85-річний  дідусь  почув чоловічі голоси та одразу вибіг з хати. Побачивши що коїться почав кликати на допомогу. Розгнівані злочинці  схопили старенького та металевим прутом від трактору вдарили його по голові. Потерпілий  впав, жорстокі чоловіки навіть не подивившись чи жива людина одразу вкинули його в криницю, яка знаходилась на подвір’ї. В пошуках грошей вбивці почали безжалісно бити весь посуд і перевертати всі речі в будинку. Нічого не знайшовши, схопили два підшипники, що вже були відкручені від трактору і металевий прут, яким вбивали похилого чоловіка та зникли з місця пригоди..

 На наступний день нелюді вирішили повторити свій промисел, але вже в іншому районі Київщини.

 Вони направились до Бориспільского району, де проживав давній знайомий одного із законопорушників з яким він  був в неприязних стосунках.

 Ввечері близько 21-години зловмисники проникли в будинок колишнього кривдника. 86-річний власник оселі серед непрошених гостей впізнав свого давнього ворога, на якого одразу почав сваритись. Обурені злодії дістали  металевий прут, який напередодні слугував знаряддям вчинення злочину та ним щосили почали бити і цього потерпілого, доки не впевнились в його смерті. На цей раз їм теж не вдалося знайти в будинку цінної наживи. Зголоднілі «вовки» ні нехтуючи чужими харчами забрали з хати склянку сала та пляшку горілки. Залишившись задоволеними і цим,  повернулись в рідне місто.

  В невдовзі місцеві правоохоронці  затримали винних у скоєні цих тяжких злочинів.

 Наразі проти них порушено кримінальну справу за ч.1 ст.115 (умисне вбивство) Кримінального кодексу України, слідство триває.

  А родичі вбитих і досі не можуть зрозуміти за що стареньким така трагічна смерть.

 Леся  Попович, ВЗГ ГУМВС України в Київській області

You may also like...