Подробности ужасной резния в Яворове. Чемпиона мира по пауерлифтингу убил рецидивист

У місті Яворові Львівської області, в храмі святого Юрія священики відспівали майстра спорту України міжнародного класу, багатократного чемпіона України, світу, Європи, рекордсмена України, одного із засновників львівського пауерліфтингу Юрія Заболотного, життя якого позбавив рецидивіст В’ячеслав В.

На похорон спортсмена зі світовим іменем прийшло кілька тисяч людей, приїхали журналісти провідних телеканалів.

За словами яворівського таксиста, «своєю смертю Юра врятував чиєсь життя, може, й моє, бо «Шургалет» (прізвиського рецидивіста) вимагав від таксистів возити його задурно, інакше погрожував зарізати. Мав завжди при собі величезного ножа – такого, як свиней різати».

Поважного віку сусід покійного, ридаючи, розповів, що він одним із перших прибіг в квартиру Заболотних після трагедії: «Юру врятувати вже було неможливо. Шургалет пхнув йому ножа в серце, перекрутив і витягнув. Я застав сусіда вже мертвим».

Водночас молодий чоловік з перебинтованою рукою, який відмовився назватися, повідомив: «Позаминулої суботи під більярдним клубом до мене підійшов Славко на прізвисько «Шургалет» і ні з того, ні з сього вихопив ножа й замахнувся – хотів перерізати шию. Я інстинктивно підняв руку, яка й захистила від смерті. Мої друзі скотину скрутили, а мене відвезли в лікарню».

«Шургалет» перед цим убивством до півчетвертої ранку сидів у нічному клубі, пив горілку, як воду», – розповіла котрась дівчина.

«Той бандюга міг і нас порізати, коли давав телеграмму в Приморський край, своїй родичці, вимагав прислати йому гроші. Поки ми ту телеграму прийняли, то дуже страху натерпілися», – додала працівниця «Укртелекому».

«Слава Богу, що бандита нарешті заарештували. Чергові швидкої допомоги в Яворові від нього натерпілися: вдирався із сокирою, вимагав наркотики, порубав унітаз, аж медперсонал розбігся», – розповідають медики.

А люди із села Залужжя Яворівського, де В’ячеслав В. ще в грудні торік напав на школу з двома ножами, бігав за школяриками та обзивав дівчат паскудними словами, обіцяв прирізати вчительок, що бідкалися, що боялися синів і доньок в школу відпускати.

Тепер підозрюваний у вбивстві перебуває в ізоляторі тимчасового утримування в Яворівському РВ ГУ МВСУ в Львівській області. Від надання показанть продовжує відмовлятися.

Довідка

17 січні у Яворові у власному помешканні ударом ножа в серце вбито 51-річного підприємця, майстра спорту, чемпіона світу з пауерліфтингу Юрія Заболотного.

Власкору ЗІКу вдалося довідатися подробиці цієї трагедії. До загиблого зайшов гр. В., який вимагав у нього гроші на наркотики, а отримавши відмову, вдарив його ножем. Медики, які прибули на місце події, були безсилі.

Особа вбивці правоохоронцям вже відома – це мешканець Яворова В’ячеслав В., 1951 року народження, який 20 років провів у тюрмах за грабежі, розбої, наркотики. Тепер він інвалід ІІ групи. Неодружений. Ніде не працює, наркоман. У грудні торік він напав на Залузьку школу, погрожуючи двома ножами. А в листопаді вчиняв напад на Яворівську районну лікарню, вимагаючи від медперсоналу психотропні засоби. За це проти нього було порушено кримінальну справу, проводилося слідство. Але рецидивіста заарештовано не було, з нього взяли лише підписку про невиїзд.

19 січня в місті Яворові відбувся похорон Юрія Заболотного. Юрій Заболотний, життя якого на 51-му році обірвав рецидивіст, був одним із засновників львівського пауерліфтингу, закінчив Львівський інститут фізичної культури.

Юрій Заболотний залишив стареньку маму та донечку-студентку. Батько Юрія – Михайло Іванович Заболотний був ветераном Другої світової війни, визначним лікарем-гінекологом в Україні, меморіальну дошку якому встановлено в Яворівській центральній районній лікарні.

Співчуття родині покійного вже висловила Федерація пауерліфтингу України

ЗиК

You may also like...